【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
賺緊嘅野,要比你強行注資50%食50%利潤。唔好講到比錢就大曬,正一中國人心態。
扣除成本之後你都忽視左十年間電影市場增長左幾多全球最高票房頭20除左阿凡達同鐵達尼號之外都係2010年打後既戲 一來戲飛貴左 二來3D imax愈出愈多(仲愈黎愈貴屌...) 三來戲院都多左

無可否認既係reboot2個系列拍得幾差 但同樣迪迪尼都唔係無爛劇本 雷神1.2 美隊1 口碑都唔好幾多
難聽講句超級英雄電影收得 更加多係情懷唔係劇本 迪迪尼渣個劇本就想收人一半 咁佢周邊分返一半比人囉
等睇老鼠買起成間SONY
Tobey 最正
我極度懷疑條友出食飯係會係人地碟飯拎兩啖黎食
跟住同人講你都食唔晒架啦 食你兩啖唔係唔俾呀
其實兩大集團都賺錢賺到笑
我諗係花木蘭單野
先搞到係spiderman 個deal要大咬啲
在觀眾角度只要holland繼續拍
我作為fans會繼續課金
你去照照個腦有冇問題啦on9仔
up緊乜撚尻柒野呀你 恩乜撚野主心態 仲要整個on9比喻
首先蜘蛛俠係sony買撚左
而家係disney想拎蜘蛛俠著數
一黎收曬周邊產品d錢
借左蜘蛛俠去MCU自己咁多戲度用 又唔分番D錢俾sony
轉個頭sony蜘蛛俠自己出戲就要人分番一半俾佢
點睇都係disney係中共啦on9仔
點解仲有人撐迪迪尼?
你估迪迪尼仲係以為賣米奇老鼠果間野? 大家完全唔知而家家迪迪尼係吸血鬼係霸權? 近幾年收購唔少公司想壟斷市場 而家仲想食埋Sony果份
賺多咗??
咁你答我
1, 依家版權係邊個手上?
2, 邊個收緊周邊收入?
3, 邊個收緊Avengers + 其他電影收入?
4, 邊個收緊蜘蛛俠獨立電影錢?
你咪同我講emma stone靚過mj
佢就係有character 好爽直果啲女仔
屌你又攪著d fans
迪士尼真係戇鳩
咁撚威買埋sony啦
其實上次marvel公佈phase 4都未有GG仔
咁即係距離下次見到佢上大銀幕之前都重有時間再deal
話唔定之後一人退一步又傾得成呢
上面有班屌sony嘅人羅輯錯撚哂喎
即係咁, Marvel當年好撚窮就賣咗個仔比Sony
Sony當佢親生仔咁供書教學養大佢, 個仔大個咗仲做埋明星紅到發紫
而Marvel嫁咗比Disney做咗有錢人
突然Disney走出黎同Sony講Marvel先係個仔嘅親生老母
同佢傾可以提供物資助佢發展事業但要收返5%利潤
幾年後見個仔紅到咁 就想大咬收50%
邊個無賴d?
根本唔係老細同個員工關係,係兩間公司合作嘅關係,你個員工點都唔會叫到老細賺錢畀一半你啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞