【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
佢地係睇緊MCU 唔係睇緊蜘蛛俠 MCU是旦出套垃圾佢地一樣話好好睇
其實就算老迪冇錢分,人地肯比佢用都已經賺撚左
咁叻咪買返個版權番黎
周邊無肉食?
Amazing spiderman一年都好似有2億
根本就唔好睇,2條友係度J聯動only
總之拍咩都好,塞幾個MCU 角色入去就好睇
我係咪成世都無得睇蜘蛛仔同deadpool出現係同一個畫面入邊?
痴撚線 你公司同你講 公司今年咁賺錢都係多得老闆咋喎 唔關你班員工事 你係打工仔會唔會唔屌番間公司呀 如果你唔會屌番間公司 你真係好撚適合做奴隸
話你on9真係on9
所謂好壞參半係你自己ff同9up出黎
你搵一百個非洲未開化既人睇都比一百分啦
個銀幕上面有野跳來跳去咁刺激
總之IMDB venom套垃圾就七分都冇
諾貝爾文學獎都搵專業人士評鑑啦
講野前用下腦好冇呀
一百個非洲原著居民話好睇 一百個影評人話垃圾
咁算唔算好壞參半呀傻鳩
。啫係你憑乜話佢拍得爛,佢到而家最爛都只係amazing spider,但都有賺。而且amazing俾人話差只不過係前集拍得好期望太高,你話佢係咪真係好差又唔係。佢拍成點佢會自負盈虧架喇,我唔信賺少啲都要拍得差。

。個劇本點值咁多,利潤一部份就係比spiderman入mcu,依家係無老鼠劇本spider一樣出到戲,劇本仲要有一部分係迎合mcu而唔係spiderman戲嘅發展。為咗mcu令劇本變差呢個亦係只對老鼠有利。而呢個亦係marvel戲嘅問題,基本上marvel戲嘅獨立英雄戲無一套上到最好嘅level。

。spider man喺Sony係入過低谷,但係佢個低谷都好過超過一本嘅marvel角色,基本上只要有返個好少少嘅劇本配埋個熱潮就上到,而唔一定靠老鼠。

。5億自己做都有啦,點解要合作。合作就係要有比原本更多嘅收益呀,你估合作冇風險?風險唔單係金錢上,仲有角色喺觀眾眼中嘅角色定型,合作就係張設定權分一半出去,如果發展方向唔好,或者老鼠發展風向同Sony唔同,風險都只係Sony一個受。

。都係咁講,合作就係為左賺更多,唔係點解合作,賺盡嘅話5%都唔洗比,Sony借人去mcu互刷人氣就夠,比spider man人氣mcu換mcu人氣返spider,獨立電影自己拍,唔洗理mcu限制,自由度更高咁搵有名氣嘅人寫劇本。順住潮流人氣上,直接同marvel競爭,以spider man人氣唔會輸好多,仲可以食兩家搵dc客寸自己獨立電影,自己整universe,夠玩十年啦。
???

我唔係老鼠粉都想講句

第一集佢描寫spidey出山個原因係為咗幫uncle ben復仇緝拿兇手歸案
一開頭未成名成個仆街咁戲弄班popo真係狗到無論
試問漫畫嘅初期peter parker有咁撚賤過咩

第二集無spidey對gwen啲演技廢到...勁多懶甜蜜嘅廢鏡頭,你依家開返嚟睇下啲眉來眼去嘅鏡頭由學校開始計起,到天台,到公園,幾多又尷尬又柒嘅鏡頭。然後作為spidey迷都知gwen會死嘅前提下,竟然喺spidey同gwen嘅情感仲未到令人覺得情深義重嘅情況下真係俾gwen去死。一個咁具劇情張力嘅劇情竟然咁樣俾人消費...

???
Amazing spiderman 連曬所有野
點都賺多過同你分5成啦 淨週邊都講緊幾億
加菲仔大戰tom hardy
互鍊春袋
定你好enjoy共產主義,enjoy自己老婆去陪其他人
咩叫益咗? 個版權係邊個度
55 fair? 咁周邊同avg又唔照比例分?
邊個唔fair先呀大佬
https://cosmicbook.news/spider-man-deal-7-movies-avengers
傳緊重新談判
但disney點睇都係最大得益個邊
借人哋野用又有得收錢仲要屌鳩人哋條件苛刻 無賴先會撐迪共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞