【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
癡撚線 咩叫無恥
個版權真金白銀買翻黎
目的就係要賺最多錢
多左利潤 做乜要分翻比人

講乜撚野道德 傻撚左
最後都係搞鳩觀眾
無恥?
佢買咗GG俠個版權喎清
蜘蛛俠有份演Avengers,
sony 又無錢收,
蜘蛛俠周邊又係Disney食哂
(呢到已經有好多)
如果連獨立電影都要比你分50%.
不如送番個版權比你好唔好?
仲話咩貪晒九億, 你都弱智
以前蜘蛛人被割讓,索尼怎樣也曾經讓他有個榮景
後來漫威是崛起了,迪士尼提出一漫兩制
希望讓蜘蛛人成為一個漫威的一份子,索尼想像漫威夢,也答應了

但你看離家日,蜘蛛人的主體性都快沒了
到處都是鋼鐵人甚至復仇者聯盟的影子,
是的,也許短期衝高,但長期就可能過度依賴,
就像水電都靠漫威提供還沒有軍隊,迪士尼又養出護漫手,
遑論迪士尼根本就想改變掌控程度,摧毀原本一漫兩制的協定,
如果不趁現在趕快切割,避免整個變成MCU跟迪士尼主導的情況,
到時候更深入變成MCU附屬、復仇者小弟、重要配角都MCU客串,
到時候就算索尼要喊『反送迪』可能都來不及了
果位巴打應該岩岩大陸落黎,
唔知呢個世界有版權
講到Sony冇同Disney合作會輸,之前Sony拍既蜘蛛俠都係賺錢完場,只係Amazing Spiderman 2賺得唔夠理想而撻Q

舊年一個Spiderverse引到幾多人支持,仲幫Sony打左強心針,自己一個玩仲可以創造新意及話題,唔一定跟MCU既打法,更不論遊戲既成功,並收購左遊戲公司

迪士尼手上係仲有牌,但呢一著打亂曬Marvel Studio佈署,觀眾想留低既其中一個誘因消失,得返Thor同GOTG期待。

另外,Avengers 3, 4有Spiderman, 票房大賺,但Sony冇錢分既
大陸仔差在未講埋钢铁人
我最怕電影蛛蛛俠,雖然而家個o靚仔蛛蛛俠比較順眼
仆你個街
上面個條友盲撐迪士尼
真係好撚無恥
個版權sony架仆街 人地賺晒係應份架
迪士尼貪得過份咪攬炒囉
俾你用係人情
唔俾你用係道理
自己真金白銀買返嚟嘅嘢仲要睇有無道德先做商業決定?

你要怪不如怪當初點解Marvel咁廢要賣版權俾其他廠商好過啦
講到Disney 咁好人叫Disney買起蜘蛛俠版權咪得囉!Disney又唔想畀又想食人一半,你話貪唔貪心
條友真係好on9
我頂佢唔順
其實ironman本來係2打6, 係ironman電影收得先加重佢漫畫戲份,而家慢慢就收皮架啦
Me and the boys 只可以係memes度出現
大銀幕唔會再見到
咁蜘蛛俠係迪士尼其他電影出場既版權費呢
蜘蛛俠既周邊產品收益呢
迪士尼都冇分返比sony啦
依家係迪士尼主動提出高分成導致決裂
係迪士尼迫害觀眾喎
屌你不如迪士尼借晒marvel d人俾sony拍
55分賬囉 無恥
咁迪士尼要食人一半,我都可以話佢冇道德犧牲觀眾福祉
Dc狗廢老K又出黎吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞