【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
早幾個月先講到蜘蛛仔擔大旗,突然間又要收皮,真係
迪迪尼又真係太貪既,7 3分帳就差唔多,5 5真係痴撚左,就算唔入MCU都有一定收益,但唔會有依家咁多咁姐,有份入MCU又唔係得SONY一個有賺
無MCU觀既蜘蛛俠我就唔會入場睇了,雖然迪迪尼係仆街,但一年N套超級英雄,唔關MCU事果D都懶得入場睇
我覺得M記拍既GG俠個動作設計唔夠SONY拍得靚
所以對呢2集都無咩FEEL 比唔比返SONY都沒咩所謂
只係鋪左落黎既路就唔知點改啦
大把壞人未拍過
咪傻啦
點會拎便宜仔lead住phase 5
睇tom仔直接做ironman仲正
M記動作不嬲唔突出
反正係far from home都拎左edith 求其揾個理由唔再整spider-man甲轉做iron man 2.0 /其他hero咪得
咁peter parker個名marvel都唔用得 如果分返開?
得ca2幾正
反正都比號角日報爆左出黎 索性改名換姓囉

可以睇返d有spiderman味既spiderman
而唔係tony stark接班人
thor都走去銀河啦
可能係DS
依家又要推第二個擔大旗
後生既無曬
唔通真係推力架做美隊2號上位
嗱 番番sony都好
拍番amazing spiderman 第三集得唔得
我想睇番garfield 同emma stone
btw 本身仲以為有得睇tom holland版spidey睇到真mj出黎
Gwen死咗啦點出場
呢鋪一定係Marvel 唔著架啦 一黎就五五分帳 真係痴撚左線 唔好唔記得 Spidey 所有週邊產品既profit 係Marvel食曬架 明明一隻老鼠仔 學人獅子開大口

再加上冇左gg仔 我覺得會係Marvel傷d 難得Marvel用咁多年 整左個咁成功既MCU出黎 宜家兩大主角Iron man 同美隊同一時間收左皮 故事既高潮亦隨住ending game 之後回落 咁既時候難得有Spider Man接棒幫你頂住 再戰十年 仲黎玩野 宜家MCU冇曬d好iconic 既英雄 好易整到成個MCU 含家鏟 一陣套套都唔撚收得 我真係指撚住佢黎笑

但講到拍Spider-Man Sony 又真係...
點都估到本來win win既局面會變到lose lose
endgame 自膠
咁樣先keep住令到班觀眾課金入場ga嘛

改名做Night Monkey
俾Sony見到你呢句一定後悔死佢
冇左你個大客等執笠都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞