【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
其實你講既就係傳統問題,有人覺得應該跟漫畫,有人就覺得電影創作唔應該有焗限。

第二集感情線係講太多,但其實佢2個真係有個種好愛對方,但一齊唔到個種感覺喎? 只可以話佢犯左第三集既錯,想一次塞好多嘢落套戲度
唔講以為sony係善堂
屌sony真係痴撚線
話venom垃圾到狗也不屌咁 但人地都收8.5億
仲有周邊都應該2億起
你ffh好威呀 破11億
但如果分一半我5.5億 仲要無周邊利潤
在商言商 5.5億 vs 10億
你會揀邊個?
除非你確保蜘蛛俠黎緊票房集集拍得住avg4囉

咁樣要分一半根本係狼死到仆街
擺明係disney同影迷過唔去
迪共唔諗縮數直接買豬豬返嚟咪得
一樣嘢嘅價值係講demand supply,只要有其他人比到一個好劇本就算劇本係靈魂都唔代表值得收咁高
你唔好咁啦
我都想GG俠留係MCU
但GG俠個人氣駛撚MCU帶?
呢個post我已經分唔到真心同假膠

老鼠買Sony
好明顯點傾SONY都唔會輸啦好冇
Disney霸權抵死
咁我都係唔想老鼠為咗賺盡放棄全球觀眾利益啫
佢po頭咪講咗係因為mcu先睇gg囉 依家淨係識追住ironman條撚嚟含
純討論 no offense

我唔介意電影有創意
但扭曲peter parker個人格係不可接受
有咩可以令人知道佢就算戴唔係spiderman嘅面具都知佢係peter parker?

就係性格、人格

連呢樣都無拿捏好,點樣做一套有spiderman神髓嘅電影?咁不如真係吧night monkey咪算
sony拍帶得起咩
當年civil war有spiderman第一次出場
鬼佬戲院全場叫wor
你sony拍足咁多集人地手都未拍過
根本迪迪就好撚想拎返 但又唔想用錢買 借嚟用又要分人一半 但玩具照賣
望下當年第一代電影個三套咩票房先好冇
SONY帶唔起
借個新deal 搶埋網絡發行權
關咩事
人地興奮係因為佢重返MCU
你入場睇GG俠會唔會因為見到GG俠而好興奮要大叫啊
佢睇唔到架喇,條友盲撐,一講到咁就去番最淺果part同其他人嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞