【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
Sony無spider-man 遊戲版權
一係一有蜘蛛俠週品利潤都五五分睇下迪士尼肯肯囉,老實講咁至算公道
到而家都冇人答到點解賣玩具又唔使分返俾Sony呢 avg出場又唔洗
Sony一早將周邊版權賣番比disney
淨係每年收一定金額既使用費
電影票房愈高 sony收到既使用費愈少
佢有版權佢唔拍都得架啦關你L事咩

又話要為觀眾又唔叫老鼠犧牲利益為觀眾
維持原本deal就得啦,以前都係咁deal宜家邊個話唔制

avengers Sony唔收又叫合理,咁叻咪3分鐘都唔俾佢出囉

明明gg係靠Sony出名,又唔係唔收得,講到好似marvel=quality咁
驚奇,xmen咪又唔上唔下半糞作,靠marvel其他片呃呃下先有咁嘅票房咋

ffh係唔錯但亦唔代表好過以前gg 12,未計市場環境,通脹相接比較扮到好似好啲咁,你睇返個陣有幾多套收得好過gg12先啦。計質素其實marvel gg評論好壞參半,為迎合marvel設定大改已經丟走一堆觀眾,幾時嚟過marvel救gg,無Sony gg有幾多人識我都好懷疑。

道德標準又係任搬,老鼠可以賺盡Sony就唔得,Sony要顧觀眾老鼠又唔洗

講到尾合作就係賺錢,唔比人賺又要叫人合作係想點,同你係人地間店度攞人條毛巾抹屎忽,抹完話會洗返乾淨,會乾淨過以前咁比返佢有乜分别。
咁到底邊個俾人擠壓緊
即係個版權Sony冇用錢買嘅 偷返嚟
Sony唔拍個版權咪自動去番marvel囉,無限reboot都會拍
合作就係要賺架啦
劇本得你老鼠出到咩
我搵個好編劇唔好,一個劇本收50%
你當拍戲得個劇本重要架,唔洗有執行劇本嘅功力

而家資本主義有版權就係咁架啦
唔俾錢買版權同人講公平?
都係一句,reboot關你撚事咩
話佢曝左光所以龜縮左以後冇再出黎了
黎緊mcu點算
gotg同gg都開唔到
cm2條女又咁閪
thor 4又未開得住ch放緊大假
得啦得啦,縮入你老母個西度吠啦。
reboot
乜鳩都ironman,係咪未戒奶淨係鐘意機械人呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞