【蜘蛛俠告別MCU】Sony發聲明宣佈奇雲費治不再任監製 暗指迪士尼搞局

822 回覆
107 Like 36 Dislike
通常話感情位太多,劇情鬆散, 敵人太多變走馬看花

不過我都覺得幾好睇
痴撚線 講到好似sony幫marvel 拍咁
佢logic就好似
本身A開鋪做生意 個鋪就中規中矩 尚算過得去
但隔離B生意好就想A割半間鋪比佢
仲要唔可以收返佢貴租 仲要你謝佢幫手帶動人流
Transformers4 5夠高票房,係咪代表transformers 唔係爛片
同埋有報導話50/50係fake ,disney要30%,Sony 自己拍未必賺得多過同disney 合作
唔好講咁多 在商言商
10億vs5.5億你揀邊個
佢肯買都要Sony 肯賣
計埋time cost,同埋門面問題,Sony攬炒係岩數
Emma stone死果幕拍得好靚
仲有pov盪黎盪去
咁多代,Amazing個代d動作最靚,男女主都靚可惜腰斬。
Sony無spider-man隻game版權
未睇endgame 之前都有預感係最後一次
睇完見到
Thor變左死肥仔
Dr strange 玩水
Hulk變左搞笑角色
CA IM唔拍
得番荷蘭仔叫做好睇啲,好啦加陣蜘蛛俠都無埋
得番一堆政治正確黑人女權同性戀diversity俠
MCU真係係咁先

頂盡遲下去睇 Hawkeye 同 black widow 前轉,scarlet witch都可以考慮下
呢個情況係你假設spider-man唔係mcu 都有10億收,事實係收入最高兩套spider-man都係mcu拍,而5.5億係你50/50分帳計出嚟,50/50係fake嘅,所以你呢個option從來都唔存在
對好多fans黎講
無論上一集拍得有幾柒佢地都係會再去睇下一集

你舉嘅transformer,同star war 就係好例子
如果Sony 拍,肯定又叫uncle ben死多幾次
我用你地屌到仆街既amazing spiderman同venom兩套黎計
2套分別7同8億以上加埋週邊賺果啲仲唔10億?
Btw 大部分傳媒都講緊5成 你又話假
憑咩又覺得你自己講7/3係真?
有留意美漫就知spidey一定高人氣過Ironman啦
攞票房做排名又唔拎漫畫動畫講
咁你不如淨係比演員算啦
rdj一定出名過tom holland架
咪同啲人笑燒山一樣
次次人哋開會佢都坐隔離聽
週邊野版權已經賣咗,邊到計到10億,就算有,邊到睇到週邊野有3億收入
大部分news更新後都係話30%,link上面都有貼,唔係我自己講
咁Marvel 入面蜘蛛俠係賣座之一,Iron Man 紅多少同演員有關。
如果廸士尼包底有十億,55 分就有可能傾得成。
迪士尼的蜘蛛人周邊玩具銷量,會隨電影票房起伏。據市調機構NPD Group資料,《蜘蛛人2》(Spider-Man 2)2004年上映後,美國蜘蛛人系列玩具年營收3.85億美元,2014年的《蜘蛛人驚奇再起2》賣座不理想,周邊玩具年營收跌到2億美元。
唔同marvel合作就自己袋曬點唔10億?
而且人地更新30%係講緊再傾新條件
佢之前係大咬一開開50%
咁個玩具版權唔係Sony呀
當初係講2間公司一切出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞