因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
on9 唔使理
分化撚
612有冇幫係一回事,
人哋想捐畀第二個係另一回事。

搶劫就係搶劫。
班律師唔洗食
好多泛民負皮左,即係真架啦
Push
善用起底功能,樓主分化撚
樓主清晨6點都推緊po,睇黎好想搞死長毛希望樓主百病纏身
因為當時有好多人懷疑馮競文食人血饅頭,所以先圍撚住佢,無耐長毛就過黎調停,長毛話識左佢幾十年,又話佢魚革個時有岀過黎幫手,大概意思就係長毛信得過佢。

當時好多人都問馮競文
1.依個籌款活動由邊個組織發起
2.啲錢最後會去邊
3.點聯絡 點幫魚革出獄班義士
4.有冇魚革義士入獄名單

佢只係答左組織係 丙申年初一關注組 但由於現場好多人都上網search過 話搵唔到依個組織,令現場人士更加懷疑佢係食人血饅頭。

而2,3,4問題,佢全部都唔肯答。

另外,佢有份文件,佢聲稱係籌款活動同組織既證明文件,好多人叫佢公開依份野,比記者影低,但佢死都唔肯。

馮競文仲話用作籌款既銀行帳戶仲申請緊,依家籌住先,箱錢會放係佢屋企。

現場大部分人都因為信唔過馮競文,所以就叫佢將箱錢捐比612。長毛只係比人擺上枱,因為現好多人屌緊馮競文,佢係出面調停。期間馮競文係咁迫長毛幫佢數錢,長毛曾多番拒絕。

之後我就走左 但我相信因為依單野拖落去都係解決唔到,於是長毛就按照現場人士意見,將箱錢捐比612。

雖然我都唔中意長毛,但

長毛只係比人擺上枱

Btw 好多人屌緊馮競文既時候,條友仲郁手郁腳周圍打人、推人、撞人,一野扯9某位女士既頭髮。咁撚暴力,仲要岀手打人,同埋條友有曬前科(自己google),你叫現場啲人點信得過馮競文
幾時有講?講到明任何個案喎
睇下人地的聲明啦

https://www.facebook.com/368482457185258/posts/400560100644160?sfns=mo
樓主分化撚。嗰個魚蛋捐款係濕鳩大媽𠱓錢
分化 勿推
我已經冒住比律師屌我在開庭前亂講野嘅危險出post,要FC果啲重想點
分化L退散
呼籲人捐星火咪算囉
起吓樓主底先啦,佢分化撚。尋日蘋果已經有新聞話大女媽用魚蛋𠱓錢,俾遊行人士搵長毛幫手
樓主分化撚, 請善用起底功能
樓主分化撚, 請善用起底功能
真係信長毛會搶錢嘅,搞撚笑咩,調轉諗下啦,會唔會為個一千幾百咁樣出面
(事件還原)長毛只係比人擺上枱,有冇偷錢自己判斷
https://lih.kg/1489482
就算真係呃錢,都唔會合理化搶錢喎
okay我跟唔貼
唔好意思
係市民發現假野搵長毛幫毛,唔該分清咩叫搶刧
我認錯
大家幫手推一推好冇?多謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞