因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
1)所以我不嬲唔信現場籌款街站

2)我睇唔到邊度叫長毛搶籌款箱嚇走咗該組織的義工 唔好好似娛樂新聞咁誇張化 街站義工睇落好冷靜

3)街站負責人應該一直追究長毛有無將筆錢交返比民陣同時要求民陣澄清捐款去向 如果真係為左義士既話

4)我理解係因為當時無法保證筆錢去向而起爭執 所以長毛用佢個朵保證筆錢會交向民陣手上 若果真係走左數 咁街站咪先一直追擊佢囉 交涉都未有結果你就打篇咁既野出黎

我會懷疑你抹黑同斷章取義多過長毛走數
早兩個星期聽人講 加左價 5K了

仲未計裡面有法律費用支援
但是之前44位義士唔是保釋十萬咩
出過名嘅前線可唔可以出黎講清楚612有無幫你 點幫
請嘗試瞭解一下法律程序再判斷
勿分化
請勿跟車太貼
雖然長毛鳩
但都唔覺得佢會咁乞兒
推到612同民陣出嚟講
我就信612 同星火 ,多過d不知明, 切勿跟車太貼
sor 我唔知柒咗 當睇唔到
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂變相幫助推呢類 post 洗版。

真係忍唔到要覆既, 就請 click埋 "不推文回覆" ,

無謂畀個 標題浮面.
sor 我唔知柒咗 當睇唔到
喂喂喂 屌你老母
重點係舊錢 長毛重自己袋住未交返出黎
比人屌先話入返數渣

社氓連呃錢幾撚多往積呀 劉霞單野
好撚好笑 比人搶錢 都叫人唔好推 咁推乜撚野啊
善用不文
好多人自己會比個保釋金 比著我比人拉 我比得起幾舊水一千蚊我都自己比 留錢比人啦

同埋批嘅錢唔多因為比上庭打trial 好多淨係提堂 提堂係講幾句然後court bail 而幫手嘅律師好多都義務 唔收錢

睇嘢睇清楚啲 等fact check
又用呢啲分化招式
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂變相幫助推呢類 post 洗版。

真係忍唔到要覆既, 就請 click埋 "不推文回覆" ,

無謂畀個 標題浮面.
保釋好大機會手足自己出返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞