因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
呼籲大家如有疑惑未清想捐錢請捐星火!
推612解釋批款準則
呼籲大家如有疑惑未清想捐錢請捐星火!
推612解釋批款準則
Diu 識左毛哥幾十年,佢都唔係呢亭人,唔通佢會貪果d錢咩,搞清楚件事先啦
泛民永續社運就係因為有錢落袋
下,4年前佢乜料係人都知,你當大家老人痴呆?
有班社記打手出黎話長毛清廉
係幾清既 成日收左人捐款自己袋住先比人告過啫
你話好冷靜嗰個
唔係原本搞籌款嘅義工
隔離好激動嘅阿姐 佢先係

哂鳩氣 tg社記條碌柒一開頭比人屌
又係話人老屈長毛同撥長毛污水

點知個個起勢咁屌 先發現長毛重袋住舊錢
遲下會入返數喎
有片呀
如果係真 啲錢去唔到前線

有片班友都一句分化就想滅聲
d錢根本去唔到前線到
你講乜撚嘢?”唔合法就唔存在原先想捐錢比邊一班義士”?
你當魚革班義士死架?我係覺得捐俾阿婆私人幫無問題呀咁點先?
最大個問題係嗰啲錢係市民捐俾魚蛋義士,依家就俾人拎咗去民陣
唔係咩分化唔分化
你覺得阿姐唔透明,咪叫佢公布多啲佢之後計劃會點幫義士。點可以轉咗啲錢嘅用途?
我行過見到係俾魚革我先捐,如果話俾民陣我一撚定收返啲錢
如果你覺得犯法募捐都冇問題咪得囉
班人扮盲架啦 一句話人分化就想滅聲
612可以回應下 反正一直唔知 612幫邊d 唔幫邊d
有冇人fc到612係唔係唔會幫勇武派?
點解唔捐星火?我目擊現場大家都話捐612確保筆錢清白否則收唔到場,又唔可以報警引狗黎,我估星火有得籌款真係唔係人人知(我自己都on9唔知)最多公眾識應該係612。而阿姐對於啲證明、文件、有無犯法等等都係用「我點知咁多」「政府搞架嘛我點識咁多」「個登記地址唔係我架我唔可以比你」等等帶過。

對唔住無拍片無得fc,不過見現場好多人有舉手機影。
我分唔到對錯,暫時只有片面之詞。我個人支持本土討厭泛民,我唔會話以大局為重,目前係無分化既空間。即使佢錯都無辦法。長毛我欣賞佢有墨水不過我討厭佢對付同路人惡過對付對家。

相比長毛我認為岑子杰係信得過,樓主不妨比多啲壓力民陣要求佢回應。如果你私底下聯絡民陣得唔到回應。不如響影片post到tag民陣要佢回應,比條link我地幫你推。有帳要算之後再算,攞翻個公道打埋場仗先。

就算612唔幫前線,我地都仲有星火。我自己兩個都有捐,既然個人號召力有限,唯有做力所能及既事。
係呀,咁佢真係唔公開盤數唔update情況呀嘛,咁點叫人大大力捐落去? 呢d野做好左,咁收番10%行政費又有乜所謂?
點解佢地又有公信力
不如咁啦樓主你報警喇,喺度嘈冇用㗎喎
推呀
即係樓主唔係想幫魚蛋義士
只係想追擊長毛
D錢有問題就可以搶左去捐俾612
毛哥好波
第一個追擊嘅對象:長毛
第二個追擊對象:612基金

不推文回覆直到樓主報警
無啦啦提乜尻劉霞都覺得有伏,見到巴打個新聞即刻明哂
無證據 ,當分化

凡係D咁有公信力嘅基金,都要多從審核,你估咁易D錢話俾就俾?有份捐果D都唔制啦!

上面都講好多次,律師費要好多年先找清,如果612而冢一鋪洗左大部份捐款又會話懷疑有人捅櫃桶。

要分化乜都可以講。
我係已經捐咗,但依家俾長毛搶咗我啲捐款喎
你咁撚中意乜都守法,幾時出post譴責由6月9號以嚟所有非法集結?
我唔buy乜野無分化空間呢d廢話
錯就要屌,是其是,非其非,真心去做好件事,有交待,無人會質疑。如果嫌呢d PR麻煩,咪請個人番黎處理囉,用得幾多錢?

請打手既錢仲多過幫人,屌柒班柒頭皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞