因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
冷靜點 錢還在 慢慢傾
"612人道支援基金的主要工作是為反送中運動中受傷、被捕或有關人士,提供人道支援,包括醫療費用、心理/精神輔導費用,法律費用及其他有關援助。" from 民陣tg channel

"612基金係只支援非暴力和理抗爭義士至於非法集結襲警有衝擊過被告刑事罪行嘅勇武義士都不受支援!" 同
"612人道支援基金的主要工作是為反送中運動中受傷、被捕或有關人士,提供人道支援,包括醫療費用、心理/精神輔導費用,法律費用及其他有關援助。" from 民陣tg channel

"612基金係只支援非暴力和理抗爭義士至於非法集結襲警有衝擊過被告刑事罪行嘅勇武義士都不受支援!" 同 "612基金唔幫前線非和理非被捕人仕" 呢兩句何解?
留名

真係唔太信長毛
我仲記得郭嚴單捐款
嚴媽媽竟然呼籲唔好再捐
長毛有冇搶錢唔知,但612如果冇幫前線義士,應該保釋咗的,都會爆出來?但好似未有這兩個月的義士表示被拒支援,好似係,除非唔係
因為律師費的單未返,公會規定最低收費,唔可以免費,收咗捐返出黎另計,612係注冊基金,做所有野都要透明合法,服務範圍大的,有公信力,星火唔係注冊,做野可以靈活的,但係無透明度,講個信字,真係各取所須,我就捐咗3500比星火,始終要捐的話,直接捐比所屬單位戶口,唔好遊行個時捐
有個人企出黎擔保唔好咩?
有咩揾返長毛
咁多往積 班打手話長毛清廉
補圖先

都唔少人見證住點算過程,個人唔鍾意長毛,但我相信佢唔會中飽私囊,捐返去612就可以

btw有位手足玩野,人地點算完話捐多五毛掟個銀仔埋去,好無禮貌
睇一睇612基金既財政
收左千幾萬 先用得幾十萬比義士
自己諗啦
方丈報有片
https://tv.on.cc/hk/index.html?i=ONS190819-14324-36-M&d=1566211500

原來代表市民話612比較好,就可以搶人錢捐去612
真定假
快D交代
請人唔洗時間?
其實呢個成個post + 其他post +612 FB
都有解釋過法律程序以及用錢既問題
你係真係咁撚懶無去睇過丫? 定係懶得睇用自己直覺判斷就算
定還是你有論據指出到上述所有解釋法律程序同用錢方法都係錯誤, 去證實612係尸位素餐? 如果係, 請你出手, 得個成億資金用得其所, 香港人唔會再亂捐錢
推!!

另外612基金唔幫前線非和理非被捕人仕
即係對抗過警察全部都唔幫咁濟 留意返!!
左膠郁啲就話人
話佢左膠/屌人分化
大佬 你擺明親疏有別
民陣自己友 星火唔係
為面子 為形象好睇
格硬將本來幫魚革義士嘅錢
轉去一個幫唔到嘅基金
(612淨係幫今次反送中)
用個人/組織利益凌駕義士福利
唔係左膠係乜?
有質疑就話人分化
濫捉鬼又唔見佢哋話分化

當然阿姐盤數亦係要公開
公開咗會令更多人放心去捐
民陣遊行長毛叫班拆台和理非將捐比義士既錢捐去邊?
又話前線係現場 前線做決定?
即係岩心水就前線, 唔岩心水就前列腺?
幅圖好etv
真心想問長毛做錯啲乜嘢
https://lih.kg/1488084

證實左係黑衣婦人搞籌款
有幾個年輕人質疑款項去向
長毛先現身表示點算完再親自捐出

樓主分化撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞