因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
關於噚晚馮競文喺灣仔籌錢第一身見證
https://lih.kg/1488672
有人撈粗加分化
分化撚
分化撚 請使用起底功能
分化撚fact checked
籌款嗰班真係本土派
一睇佢d 舊貼就知好大條分化撚fing咗出黎
https://www.facebook.com/612Fund/
人地出左聲明喇
612 大家自己睇路LA!
等陣先

前線打正旗號幫魚蛋義士
即係捐款人同意幫依啲義士

點解長毛有權騎劫人地意願捐比佢地自己認可嘅612和理非被捕人先
迫細組織比錢同大台有咩分別,基金界大台可恥
我唔知實情係點, 但入面話612基金只幫和理非唔係事實。
未有大數用錢主因係,根本所有人都重在過堂階段,在呢個時間根本未開始用錢。主要用錢時間我相信要到正式審理先開始。
呢個係法律程序問題,唔係肯唔肯用錢問題。

呢個時間預計都幾長, 可能幾個月後或者一兩年後先正式審訊,所以在法律開支上暫時係無大筆支出係合理嘅。到正式審訊你先會開始見大筆法律開支。

我都唔係好適合叫人捐錢,始終我係受助者。我只可以講,我係每一兩星期收到電話問有無需要嘅,宜唔係無支援嘅。

我唔可以講太多,以免影響未來訴訟。

多謝各位。
之前就已經傳出要查612基金個用途
如果拎左去幫非和理非非既義士,就好大機會被沒收
所以係使用上有保留係理解既

呢類分化post, 大家自己諗清楚先決定信唔信
meh
封鎖過既樓主

自己諗
質疑就可以搶?
小眾唔可以籌錢?
一定要比你612?
根本就係想復興大台
大媽冇戶口
話啲錢要拎返屋企擺住先
民眾有疑惑都唔可以正當化長毛嘅行為
原片係理大編委嘅,睇哂成段片應該本身係馮姨籌錢,但在場嘅人質疑啲錢嘅去向,於是長毛出嚟做中間人調停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞