因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
最大個問題係嗰啲錢係市民捐俾魚蛋義士,依家就俾人拎咗去民陣
唔係咩分化唔分化
你覺得阿姐唔透明,咪叫佢公布多啲佢之後計劃會點幫義士。點可以轉咗啲錢嘅用途?
我行過見到係俾魚革我先捐,如果話俾民陣我一撚定收返啲錢
請善用起底功能 分化撚黎
睇定啲先
有片呀
如果係真 啲錢去唔到前線

有片班友都一句分化就想滅聲
d錢根本去唔到前線到
咪撚分化啦
同問

請問籌款嘅人係用邊間機構嘅名義去募捐啊?

如果以個人名義我點知你收咗啲錢係自己袋定係點?

至於612定係星火同盟都有核數師核數㗎喎
講人講地係狗先會睇架囉
有人睇既咩算唔算自招
因為八月八號,當時未起訴
原來係咁

此乃 不推文回覆
冇頭冇尾 分化味濃

錢銀不嬲都係最撚柒閪煩
去整文宣好多呀叔塞現金我都唔收

建議真係要搞籌款既
一係就圍內同事朋友搞就算
真係要公眾籌錢既
就唔該係tg連登宣傳曬你既目的用途先
做曬所有計劃 多人認同先好做
攬炒巴都係咁先成事
唔好出到去先黎嘈

利申 極度不贊成自己開檔籌現金
咪分化啦,我唔撚信囉,第個唔敢講,長毛一定唔會
仆街泛民左膠
叫佢交待下囉
不過我信長毛
分化撚
我琴晚路過目擊,事源一位中年女士聲稱為魚革籌款幫助出獄人士,但女士交唔出登記組織既文件/銀行戶口文件及金錢將會用既去向,更加聲稱個錢箱會拎返屋企暫存。群眾質疑呢位女士既做法同組織唔夠清白,起爭執,有人請附近嗌緊咪既長毛過黎了解。當中有市民提議直捐筆錢去612,女士唔肯,仲話「我啲錢」同「邊到輪到你管」。
我都見到,本來想捐,諗一下,無理由一個箱擺响度就信咁柒,我地612要幫埋魚蛋義士,唔係求其一個走出黎又捐架嘛
原來係咁

此乃 不推文回覆
問題係人哋原本個捐款箱
寫住幫魚革義士
而612嗰個淨係幫612
其實揀人幫已經係未審先判
已經唔止一兩次聽到人講過佢地好似爭客咁爭人
推到612出黎解釋
攬住成5千萬又唔幫人
講真用曬再籌我信大把人唔介意再捐
但果班所謂義務律師咁樣為之後幾年食人肉饅頭法
你班人對唔對得住香港人

唔想分化所以唔該快啲出黎解釋完左件事
越遲越多注意力放曬呢到
人地話未收到付款通知
有啲律師同社工真係免費幫
所以應該就唔係612慳啦
係咪話星火先會個個幫?
612都起碼有核數師follow
咪分化啦
開口問民陣可唔可以幫下其他被捕人士
似,唔係個個係咁同佢打到尾,律政都做撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞