因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
最大個問題係嗰啲錢係市民捐俾魚蛋義士,依家就俾人拎咗去民陣
唔係咩分化唔分化
你覺得阿姐唔透明,咪叫佢公布多啲佢之後計劃會點幫義士。點可以轉咗啲錢嘅用途?
我行過見到係俾魚革我先捐,如果話俾民陣我一撚定收返啲錢
屌分化既睇左片先
冷靜d, 不分化
應該聯絡星火搞而唔係自己開一壇.
分化味濃 保持距離
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂變相幫助推呢類 post 洗版。

真係忍唔到要覆既, 就請 click埋 "不推文回覆" ,

無謂畀個 標題浮面.
拎左人地捐款 然後咩都無講
前線唔係condom
希望你都唔好挑撥
段片就咁影住長毛講野
都影唔到係邊個機構既booth
咁都可以係社民連既booth姐
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂畀個 標題浮面.
有片呀
如果係真 啲錢去唔到前線

有片班友都一句分化就想滅聲
d錢根本去唔到前線到
其實七百幾位義士有唔少已經過左一次堂
點解仲係幫得五十幾個?
點解只係洗左幾十萬?

唔買gear? 唔俾保釋金? 新屋嶺唔送義士返屋企?
最重要 因抗爭被捕而生活有因難,點解唔俾現金支援?
唔夠錢申請法援我buy啊 但係你幾千萬只係洗左幾十萬?

成日話打官司打官司
其實係唔係暗地裏只係612友好既法律團體左手過右手?

無論呢單野係真係假 612都真係好撚流囉
612個邊好似唔夠人手跟進所以先批得慢
但係條片係咪事實嘅全部先?冇前冇後得長毛講嘢 有人send新聞出嚟但係係數字報 TG chat history我都識整啦
Diu 識左毛哥幾十年,佢都唔係呢亭人,唔通佢會貪果d錢咩,搞清楚件事先啦
Agger
但真心想問612 d錢洗左幾多同點洗 同淨幾多可唔可以公開下感覺透明度好低 佢地之前出聲明又話勇武都會幫 但事實上是咪真係有幫
又嚟 ?

無謂畀個 標題浮面.
切勿跟車太貼 小心3毛搞分化
fact check左先 得截圖好鬼
fact check 先屌

小心比人分化自己人打自己打
泛民永續社運就係因為有錢落袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞