因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
BTW 各有各做喇, 呢單捉鬼又係....

香港自由之書—賣卡投資國難五金發國難財Ver 2.0
https://lihkg.com/thread/1486618/page/1
最大個問題係嗰啲錢係市民捐俾魚蛋義士,依家就俾人拎咗去民陣
唔係咩分化唔分化
你覺得阿姐唔透明,咪叫佢公布多啲佢之後計劃會點幫義士。點可以轉咗啲錢嘅用途?
我行過見到係俾魚革我先捐,如果話俾民陣我一撚定收返啲錢
呢啲咪捉鬼效應囉

無鬼/唔話你聽有鬼:
全世界同路人

有鬼/知道有鬼:
形住形住
全世界除咗自己 都有可能係鬼

左膠(即係戇撚鳩嘅和理非)
就最鍾意、最擅長捉鬼
無成本,無負擔
捉錯又無後果嘅
另外612基金唔幫前線非和理非被捕人仕
五味兵火你玩撚完未阿,幾撚時講過呢句,屌你老母,萬幾數 證據都無你出post,又想追擊612基金?
離間計?FC please
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂變相幫助推呢類 post 洗版。

真係忍唔到要覆既, 就請 click埋 "不推文回覆" ,

無謂畀個 標題浮面.

可唔可以唔好特登唔睇回應
大台霸權
死撚日都係見你抹黑612
咪問你咩組織籌囉 一個冇人識既組織籌錢有質疑好奇咩
屌,長毛出名嫌錢腥,點會呃鳩你,散啦無事了...............
未開始正式打官司吧
612人道支援基金工作簡報
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1U8U6174kRffycKjWcNALjKqzKNco3xxIPws2FzN1krI/edit?fbclid=IwAR0u2AmKjTX5GEuvZa8qNHvyVSlX0oZ6uEB7NT9xhEA1RByCQxN6aqZi6ps#gid=1238239374

B. 基金已批出款項 港幣 涉及個案人次
1. 醫療費用支援 204,914.50 25
2. 心理輔導費用支援 600.00 1
3. 緊急經濟支援 / 撫恤金(注2) 369,380.00 18
4. 法律費用支援 / 借出保釋金(注3) 49,000.00 5
5. 項目支援(注4) 241,310.90 3
合共 865,205.40 52

C. 跟進個案(注5) 人次
1. 被落案控告人士 58
2. 被捕而未落案人士 120

3. 法律查詢(包括法律診所、轉介律師回覆查詢等) 63
4. 醫療支援 83
5. 心理輔導/社工支援 56
6. 緊急經濟援助 20
7. 其他 11
幫緊約200位手足, 但是現在已經有成5000萬(Before812)+4000萬(818)
大家轉捐星火啦。
死無對症喎
唔理推左先
又係時候出分化post
又嚟 ?

任何明顯 挑釁/挑撥/分化/無聊 topic 既 post 唔使覆, 唔使理,由佢沉, 正負評都唔須要。

無謂變相幫助推呢類 post 洗版。

真係忍唔到要覆既, 就請 click埋 "不推文回覆" ,

無謂畀個 標題浮面.
咁你612唔幫前線又揀人來幫咁要你何用?
有無人 fc 到?如果係真以後我都唔會捐
借出保釋金? 保釋金咁少錢都唔畀咁孤寒要還返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞