因為612基金唔幫前線被捕人士 前線自己幫魚革義士籌款 尋晚街站比社氓連包圍 捐款比長毛搶走哂 話全部沒收比612基金

1228 回覆
401 Like 704 Dislike
不推文回覆直到樓主報警處理
唔夠講,索性潛水
612 同長毛好出黎交代下
估估下都唔係辦法
真心希望星火唔好再用義務心態去做

佢地最好當生意咁run, 最重要係幫到有需要既人,心理上,經濟上,法律上,醫療上既支援
你點睇長毛搶人錢先?
點解一定要捐畀民陣612?
點解一定要歸民陣?個籌募組織有可疑就可以搶錢?
我睇條女 同 樓主都有問題!

屌晒佢地老母啦!
而家件事即係有個阿嬸 自己擺檔拎個箱出黎話籌款比魚蛋勇武仔
咁有人質疑佢會點幫,點轉移到d錢去比魚蛋勇武仔,同埋質疑佢憑咩籌款(係香港籌款係有法律程序,唔係話擺個箱出黎就係
個阿嬸又拎唔出證明,又話d錢係佢既,佢會處理
咁嘈左一大輪,就有人搬長毛過黎調停

個阿嬸堅持唔比612,因為佢唔妥吳靄儀話魚蛋勇武仔係暴徒,跟住當時現場既人嘈到最後就決定由長毛交筆錢比個透明度高d既組織 - 民陣
仲當面點哂數
咁當然如果長毛最後無捐,就緊係屌佢老母之餘加報警啦

咁但係而家點解可以扭曲到係長毛搶左筆錢走 又話前線係現場 前線做決定既?今次仲唔係前線現場決定?
而家係要跟進筆錢捐左去民陣未先(當時的現場前線共識)如果最後無捐就一撚定要追究
第二係跟進個個阿嬸係咩料,邊可能自己搞個組織、擺檔拎個箱出黎就可以大條道理籌款
睇報導佢仲拒絕講以前籌左幾多
最後係我完全睇唔到長毛點樣搶撚左筆錢走,要屌柒長毛食人血饅頭、掛住叫人入錢,根本大把事實,無需扭曲件事入佢數,更唔知點解會將612拉埋入黎一齊屌
香港係用到google,不論612條數、同法律程序、保釋程序以及打官司點用錢都可以上網check到
唔好咁撚懶只係上連登講句野就想人地餵埋入口啦
咁點撚樣同對家鬥智鬥力
推。唔係分化二字乜都要滅聲。
大家講清楚。
話私怨個啲睇清楚先,個組織話要幫魚蛋義士
有人捐錢畀佢即係想幫魚蛋義士,612講明淨幫反中共
點解長毛賊可以搶人錢代人捐款?點解啲錢一定要歸民陣612?
當然個組織真偽有待查核,但唔代表長毛賊可以搶錢
第二話612唔幫前線義士真係有待FC
班人扮盲架啦 一句話人分化就想滅聲
Diu 識左毛哥幾十年,佢都唔係呢亭人,唔通佢會貪果d錢咩,搞清楚件事先啦
泛民永續社運就係因為有錢落袋
下,4年前佢乜料係人都知,你當大家老人痴呆?
有班社記打手出黎話長毛清廉
係幾清既 成日收左人捐款自己袋住先比人告過啫
到開始大量官司開波再講啦
同埋好多可以申請法援講明應該先申請
後一步先用基金
你話好冷靜嗰個
唔係原本搞籌款嘅義工
隔離好激動嘅阿姐 佢先係

哂鳩氣 tg社記條碌柒一開頭比人屌
又係話人老屈長毛同撥長毛污水

點知個個起勢咁屌 先發現長毛重袋住舊錢
遲下會入返數喎
應該話 魚革義士
(而家直頭坐緊政治獄嗰班)
更加唔係condom

成個post啲左膠
急住幫612基金洗地
612批錢程序正常又如何?
612講到明唔幫魚革
星火就612+魚革
+所有因抗爭被捕嘅都幫

認同阿姐要公開盤數
(如果各位有印象
(再加上佢喺新聞都認咗)
(佢唔止擺過一次街站)
但唔係咁被長毛騎劫
再捐民陣自己友
佢可以捐去星火
有片呀
如果係真 啲錢去唔到前線

有片班友都一句分化就想滅聲
d錢根本去唔到前線到
喂喂喂 屌你老母
重點係舊錢 長毛重自己袋住未交返出黎
比人屌先話入返數渣
又好似肥佬黎單野咁話擺住自己戶口先呀?

社氓連呃錢幾撚多往積呀 劉霞單野
淨係識一味話分化分化分化
同啲藍絲話暴徒暴徒暴徒一撚樣
最大個問題係嗰啲錢係市民捐俾魚蛋義士,依家就俾人拎咗去民陣
唔係咩分化唔分化
你覺得阿姐唔透明,咪叫佢公布多啲佢之後計劃會點幫義士。點可以轉咗啲錢嘅用途?
我行過見到係俾魚革我先捐,如果話俾民陣我一撚定收返啲錢
不如樓主答下個募捐本身合唔合法先啦

你話長毛搶錢點解唔報警處理?
從何得知612唔幫勇武前線被捕人士?
全民超合作運動 - 幫襯小店
https://lih.kg/1488106
不如答下點解唔報警處理啊
會員 #25558 LIKLN
淨係識不斷copy and paste話人分化去洗板,又無直接回應任何嘢,衰撚過三毛狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞