727 非常關鍵。唯一一次不能各自爬山

2314 回覆
8727 Like 392 Dislike
圍頭佬唔同你講笑。差佬都忌幾分。
Push
呢次入去
有幾大機會雙方會和平冇事?
沙盆推演:

1. 全部和理非,嗌口號貼連儂,完
1.1. 村民笑住送人走 => 預定調和end
1.2. 白衫(未必係村人)屌住斬人走
1.2.1. 驚犬維持治安,短時間解決事件 => 形象工程end
1.2.2. 驚犬半小時先有反應,白衫無事撒退 => 黑警end
2. 全部勇武,燒村拆祠堂
2.1. 同白衫開大片,兩敗俱傷
2.1.1. 驚犬維持治安,短時間解決事件 => 形象工程end
2.1.2. 驚犬半小時先有反應,白衫無事撒退 => 黑警end
2.2. 未搞已經被驚犬死守村口
2.2.1. 唔燒村,主動襲犬
2.2.1.1. 驚犬退,再次空城計,再燒過 => 暴徒end
2.2.1.2. 衝突,上環戰役翻版 => 雙輸end
2.2.2. 對恃,拉鋸,夠鐘就散 => 預定調和end
2.2.3. Be water,轉移陣地再戰 => Unknown
2.3. 村人走哂,空村一條,燒 => 暴徒end

預定調和end:乜事都冇發生,正負零
形象工程end:咪比驚犬設局洗底贏番個勢,OK?
暴徒end:可能搞到無辜,輸輿論
黑警end:藍絲要穩定,唔會like黑警做法,good end!
雙輸end:兩邊都輸輿論or傷身,盡力避免
Unknown:視乎轉場去邊,可以有唔同效果。搞錯民宅有反效果,搞啱陰宅可能有分加,it depends

其實中伏輸大勢機會唔低
在此有兩點呼籲:
1. 設定正確target,大家唔好搞到無辜人士輸輿論!
2. 小心驚犬毒計,有成果就唔好戀戰,Be water,不被補不受傷!

光復香港
時代革命
Don’t 衝
和平散
鄉黑banner

這是鄉黑當日出師之名,十八鄉現時仍然到處都係這條banner。

如果今次唔係和理非,就會俾彈藥鄕黑平反。

和理非就係令這個社區由深藍轉淺藍的好機會,用行動證明牛屎佬一路的論點站不住腳,令佢無藉口反擊大家。

我父母係典型淺藍牛屎佬,大多數鄉民的例子,佢思想好簡單,如果大家能近距離用行動證明佢地錯,佢唔會再有論點去反對年輕黃色一代的參與。
up
屯元天居民表示唔需要用主動出擊嘅方式嚟保護我哋,反而拆祠堂放火我怕我之後連元朗站都過唔到
全清洗

利申:講緊全村既地板
狂推!
別讓自己變成自己討厭的人。
自衛武器合法化如胡椒噴霧伸縮警棍(投票及意見)
https://lih.kg/1361212
自衛武器合法化如胡椒噴霧伸縮警棍(投票及意見)
https://lih.kg/1361212
堆!本人為元朗居民, 要衝我唔黎, 但被打會反擊! 依家係要向政府大眾展示示威者和平爭取,黎突出政府警察同鄉黑暴力! 真心今次唔可以衝, 一衝民意又逆向,咁運動可以宣布結束。
真心! 有無機成立獨立調查委員會就靠今次我地克唔克制! 勿忘初衷
主動出擊就輸晒!
呢單真係國際關注!
以為拆人祠堂有用個d 人, 知唔知咩叫報復?你示威個日咁撚多差佬, 佢唔搞你,到第二日唔知咩遊行可能又會有721元朗打人事件出現, 你地唔撚住元朗覺得無所謂!但我經歷過, 唔撚想再經歷呀屌!依家係應該和理非逼理狗去拉L晒d 白衣人, 我地去開拖, 一定送頭!完
和理非游行但係個心一定要有突發事件心理準備
已經買定gear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞