727 非常關鍵。唯一一次不能各自爬山

2314 回覆
8727 Like 392 Dislike
出黎行係需要,不過要小心唔好比挑釁,唔好比位人入(燒村拆址堂), 要衝都唔好衝同平民相關嘅野。

白衫唔同警察,可以同時有兩三個身份,佢換件衫突然話返自己係村民咋,咁你就吹佢唔脹。

運動主題係五大訴求,唔係民眾間以暴易暴。

如果港共夠毒,陰謀論黎講星期六極有可能係劇本的stage2, 故意引發後續光復行動,挑起衝突,示威者需同時面對鄉黑警,一但出事, 警察出黎尾刀,政府出黎攞光環,民意鐘擺,運動無以為繼。

希望大家可以be water, 一定唔好出手先,總之比左位人入就蝕章喇。
Push
7.27 「反警黑元朗和理非大遊行」
「對抗警黑勾結 還我免於恐懼」
反白色恐怖!還我免於恐懼的自由
一齊黎一齊走,一個都不能少
邊個留低,邊個搞事,一律當鬼處理,無情講!

「不入村 不開波 對家郁手會還拖
一齊黎 一齊走 一個都不能少」

同意
不受傷
不被捕
一個都不能少
更正 : 建議 727 元朗遊行,

1) 主旋律 : 最好改為 [元朗反恐襲 ! 追究無恥、無良的 警、黑、西鐵大遊行 ] ,

2) 對象 : 邀請元朗居民同我們一起遊行。

3) 禁忌 :
3.1 遊行路線,在元朗大馬路附近,有一大球場可容納過1萬人集會,
3.2 千萬不要入村,不要拆人祠堂 , 要尊重村民的傳統和象徵意義。

口號 : 反鄉黑 護村民 護祠堂 護元朗 etc
目標 : 感染十八鄉原居民一齊遊行不分化不對立不點相揪後算帳
不衝,不割蓆,不被打
元朗呢單唔同,今次除左黃藍,
仲有好明顯既是非黑白之分,
絕對要阻止任何俾對家顛黑倒白、搬弄是非嘅機會。
要透過727俾啲道德高地人仕知道
黃即是是,藍即是非呀
依家我地佔緊上風,已經開始有好多麻木藍粉轉軚同組織跟黑警割蓆,但727我地一衝,所有事情會逆轉,所以千祈唔好衝動,要齊上齊落,一個都不能少!
Pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞