727 非常關鍵。唯一一次不能各自爬山

2314 回覆
8727 Like 392 Dislike
各自爬山原來係和理非鍾意先拎黎用下
push
勇武爸打真係抖抖今次
動武就會冇左道德高地,而且鄉黑會報復,所以今次係和理非主場
人地既工作咪爛命做壞事囉人地唔係好似你同我咁日日番工搵食架
人地lum友做犯法野當食飯,而且而家人地係出job後你上去找晦氣,人地唔會出手?唔會邊個個腦唔見左
特別呢種時候示弱人地真係當你移沙包咁打
元朗 e + 係俾警黑合作恐怖主義籠罩緊

元朗手足非常擔心社區同人身安全

星期一變左死城已經係最好既例子

幫助元朗社區走出白色恐怖, 對港共政權繼續施壓回應訴求
星期一變死城
唔驚既話點會收哂檔
同意!
作為元朗大
希望大家可以理性d
依兩個月好感激衝既巴絲(本身都同意衝,以暴制暴)
但我覺得衝要留返係d應該衝既地方
eg. 中聯辦

只於燒村搞祠堂希望大家真係唔好搞
入面都有好多無辜既人
唔應該做d嘢同班白衣人一樣

同埋想帶出一點
今次既遊行都係想保護返元朗區市民
萬一真係走左去搞祠堂搞村
班圍頭佬發哂癲
到最後受既都係元朗人
722已經經歷左一次白色恐怖
唔想之後元朗人著黑衫都要打

最後最後
好多謝大家為元朗出返啖氣
https://lihkg.com/thread/1352742/page/1
以上係長文既現況分析同黎緊727既戰略,好文互推!
對物不對人啊
所謂既只針對施襲暴徒唔可行,第一太多亦當日未必出黎,第二圍村地形複雜入左可能出唔番,第三你認得幾多個?
請對物不對人,拆祠堂/ 鄉議局會係較可行做法,效果同71衝入立法會一樣,最好全身而退,但可以一種象徵性表態,破壞權威性建築物。

Be water! 大家小心同加油!
今次遊行使用武力準則
推!!
push
今次對家犯錯,我地一定要好好把握,執住佢錯處無限放大
呢一刻切忌我地自己犯錯
政府出到黑社會,其實都冇乜招可以再出,最緊要我地唔好急,繼續堅持5大訴求,而家唔少紀律部隊、公務員、商會都支持我地,政府好快頂唔住,呢個時候我地絕對唔可以失左輿論,做返個無辜辜嘅好市民就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞