727 非常關鍵。唯一一次不能各自爬山

2314 回覆
8727 Like 392 Dislike
唔割啊,輸咪一齊輸
同鄉黑講仁義道德
唔怕笑死人咩
一定要同佢玩到底
你鍾意隨時可以割架
你可以做革命者
但唔好阻人做反黑組同搞民間抗暴
無差別攻擊我都唔buy
但係咪一定搞完散 唔主動打牛屎?
人地有同你唔同嘅手法唔得?
而家喺連登預得哂會發生咩事咩?
我會選擇相信現場手足判斷同選擇
各位,朋友叫我轉發:

各位兄弟姐妹, 本人是一名元朗南邊圍村的村民。家內有老少同住。

關於721的元朗襲擊事件,我想澄清南邊圍村原居民/村民和那班白衣人的關係。 那班白衣人幾乎全部是外來的黑幫人物,並不是南邊圍村原居民或村民!

現在外界有一個錯誤印象,認為那班亂咁打人的白衣人同南邊圍村有直接關係, 南邊圍村就像當晚那班白衣人的指揮中心。事實上,99%南邊圍村民, 在21/7或之前(包括我自己在內), 根本不知會有班這樣的人進入本村集結和有所行動, 更沒想到這班人竟然做出如此令人髮指的無差別襲擊市民行為!

目前最令村民擔心的是,在網上有影響力的多個討論區,準備在27/7發起遊行, 而終點為元朗西鐵站,鄰近的南邊圍村很有可能成為遊行後的被圍攻目標。 村內住有不同年紀的村民,村民們都是無辜的,而討論區上很多留言,似乎對本村和村民充滿誤會,或會對本村做出一些帶攻擊性的行動,這令本村無辜村民們十分擔心和惶恐。

希望外界清楚以上澄清後,明白我們村民的憂慮,正是黑狗偷食,白狗當災,有心人闖的禍,由蒙在鼓裡的無心人埋單!本人從來在鷄蛋和高牆之間,必定站在弱勢和公義的鷄蛋這邊。天佑香港!

麻煩代為在你地的群組盡量幫手廣傳一下! 謝謝!
收皮? 點解上水沙田就可以, 到我地元朗就唔可以? 講民意? 咁一早中環就唔應該有衝擊啦, 繼續和理非遊行咪得囉? 講個POINT黎聽吓點解中環金鐘就得, 就係各自爬山, 各有各做.一到元朗就唔得呢?
驚黑社會囉,完
請大家一定要記得!!!!
1。全面撤回逃犯條例
2。撤銷暴動定性
3。釋放被捕義士並承諾永不追究
4。全面實行雙普選
5。成立獨立調查委員會追究黑警責任+徹查警黑勾結元朗站暴打站內市民
6 。721上環對示威者開36槍 義士被狗開槍擊中

光復香港 時代革命
欺善怕惡,咁樣好咩 認真
請大家一定要記得!!!!
1。全面撤回逃犯條例
2。撤銷暴動定性
4。全面實行雙普選
5。成立獨立調查委員會追究黑警責任+徹查警黑勾結元朗站暴打站內市民
6 。721上環對示威者開36槍 義士被狗開槍擊中 下落不明
要求公佈義士下落

光復香港 時代革命

星期三啦
抖夠好推返正經post
收皮? 點解上水沙田就可以, 到我地元朗就唔可以? 講民意? 咁一早中環就唔應該有衝擊啦, 繼續和理非遊行咪得囉? 講個POINT黎聽吓點解中環金鐘就得, 就係各自爬山, 各有各做.一到元朗就唔得呢? 點解 求原因
幫推
兄弟你邏輯梳理得唔係好清楚

依家我係假設緊 當事情失控
有巴打入村 你會唔會割蓆
而你一嚟就假設我地入村=無差別攻擊
咁我地點討論落去?

道德綁架一論根本不成立
只係你同唔同意槍口一致對外
我亦歡迎係五大訴求落實並執行之後
你嚟清算我
公民革命嘅基本就係了解到自己係犯緊法

如果你覺得成立嘅話
只係說明 你心入面打算割
希望你對我地有信心
當然希望唔洗 但係入到村出到嚟
一開連登係你地嘅指責、割蓆、鄙夷
我地點打落去

反黑依點我都費事同你嘈
你繼續依賴班黑警啦下

你割唔割 你未答我
你係到和理非遊行 佢唔會驚
第日又出黎打手足
>> 勇武巴打唔係鄉黑, 我地唔會淪落到班人渣咁樣

雖然我只係和理非, 但幾晚沖都成晚睇直播, 絕對知兄弟既能耐.
不過, 我都想提提, 之前幾次係警對民, 黑對民, 兄弟都無可能被抹黑成暴民(即使777講幾多次). 但今次一0係村入面打, 就係民鬥民, 你入人地地頭, 所有野都會0係下風, 而且好易比人抹黑.

所以除非兄弟可以諗到點樣入村可以避免開拖, 唔係我真係唔贊成.
1。全面撤回逃犯條例
2。撤銷暴動定性
4。全面實行雙普選
6 。721上環對示威者開36槍 義士被狗開槍擊中

光復香港 時代革命
好感激 真係好感激
麻煩巴打可以嘅話同你同路人講
唔好割蓆
我地兩邊真係唇寒齒亡
我亦唔希望當日會演變成入村打嘅地步
和理非推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞