[睇餸食飯業主聯盟]真低調置業討論區(10)

1002 回覆
4 Like 1 Dislike
同埋無線果節目吹水成份高

大家唔好咁認真

玩音樂果男仔絕對買唔到果個有露臺既單位

當300萬

佢而家20萬儲蓄,萬幾蚊收入

即使有30萬首期

佢人工絕對過唔到壓測

當然係劇本啦,文員人工點做9按呀

大家唔好咁認真

當300萬

即使有30萬首期

佢人工絕對過唔到壓測

當然係劇本啦,文員人工點做9按呀

希望大家都心水清

唔好覺得而家買樓好容易

不過都唔係天上星星永遠去唔到
【新界成交】屯門時代廣場低層435萬易手

2017-02-25 08:00:33 HKT

屯門時代廣場
祥益地產袁思賢表示,屯門時代廣場B座低層7室,建築面積512方呎,實用面積408方呎,區外客鍾情單位設企理裝修,加上屋苑座落於區內中心地帶,生活配套設施齊全,決定以435萬元承接作自住或長線投資收租之用,建築呎價8,496元,實用呎價10,662元,屬市場價成交。原業主2011年以220萬元購入,獲利215萬元,升值97.7%。

掌握財經生活資訊,即Like「蘋果ATM」fb專頁啦!
http://fb.com/appledailyatm

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56350533&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170225

都話咗屯門市廣場無得輸

但好多聽到牛屎區4球幾冇理由,貴又遠,要等跌,於是

晒鳩氣,除咗返工之外,生活所需娛樂全部5分鐘內步程搞掂,輸乜撚

但返工佔咗人生七分之五 日日洗四五十蚊搭車真係崩9潰

大西北有西鐵月票,包晒所有輕鐵和K字頭接駁巴士,大西北內主要交通係輕鐵,換句話說,放假區內活動唔洗再俾交通費

搭車都要時間㗎嘛
我啲senior知我住新界仲要無車之後成日問我會唔會搬去港島

屯門時代廣場
祥益地產袁思賢表示,屯門時代廣場B座低層7室,建築面積512方呎,實用面積408方呎,區外客鍾情單位設企理裝修,加上屋苑座落於區內中心地帶,生活配套設施齊全,決定以435萬元承接作自住或長線投資收租之用,建築呎價8,496元,實用呎價10,662元,屬市場價成交。原業主2011年以220萬元購入,獲利215萬元,升值97.7%。

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56350533&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170225

都話咗屯門市廣場無得輸

晒鳩氣,除咗返工之外,生活所需娛樂全部5分鐘內步程搞掂,輸乜撚

大西北有西鐵月票,包晒所有輕鐵和K字頭接駁巴士,大西北內主要交通係輕鐵,換句話說,放假區內活動唔洗再俾交通費

搭車都要時間㗎嘛
我啲senior知我住新界仲要無車之後成日問我會唔會搬去港島

咁咪你自己衡量喇世事無完美,睇餸食飯

屯門時代廣場

都話咗屯門市廣場無得輸

搭車都要時間㗎嘛

唔怕危險考電單車牌,泊位唔阻街唔抄牌,大綿羊其實好安全,係落雨仆街啲,要去天橋底避吓,夏天熱啲,睇餸食飯最高原則

屯門時代廣場

都話咗屯門市廣場無得輸

搭車都要時間㗎嘛

咁咪你自己衡量喇世事無完美,睇餸食飯

睇餸食飯exact7ly
多謝大家陪我ff 遲啲應該會留意下匯璽
啱啱又係兆康買完月票
啱啱又係兆康買完月票

加價好快,年年加,最近連加價初期送50蚊 MTRC shop現金券都冇埋
啱啱又係兆康買完月票

加價好快,年年加,最近連加價初期送50蚊 MTRC shop現金券都冇埋

係,加價可恥我用緊最原始果隻$390
破咗頂又 gogogo
手揸百零萬,都買唔到間6.2m嘅樓

大家唔好咁認真

當300萬

即使有30萬首期

佢人工絕對過唔到壓測

我覺得佢屌人果d屌得好岩

都話過左6M

首期連雜費要3M
啱啱又係兆康買完月票

老虎都唔斷永不加價嗰隻?

都話過左6M

首期連雜費要3M

當然新樓唔同講法
啱啱又係兆康買完月票

老虎都唔斷永不加價嗰隻?

無撚錯但都會加價
本人睇樓必備工具,鴨記買3嚿幾水,可以計埋面積
想買多層放租
本身供緊層牛屎區2房自住,做緊8成
手上資金90萬左右,兩公婆加埋月入8萬

各位建議儲多d買3房,再放租而家果間
定買間2房放租搏升值好呢

一次過供兩間咁搏?
泡沫爆破跳樓都唔掂
點解唔將90萬還左佢
快啲供甩依家嗰層先

息咁平邊有人咁蠢還錢

下,膽搏膽係會發達
但搏輸左就兩間都俾人銀主盤
以前都好多人按上按買幾間,手持幾間物業tim
我覺得好牙煙

依家有ml直接放入去收息咪得
做咩咁蠢拎去還左佢

我老豆老母都係咁諗,唔想欠人錢
搵唔多,又供到仆街,又無個錢旁下身
所以佢地成日嚇9我上車好撚難,
買樓世界未日咁,唔好諗住仲可以去旅行,出街食好野。
後來出黎做野見識多左,
發現係佢地諗法太守舊

到而家佢仲笑9人買股票會俾人呃錢

有d人係咁, 淨係活係自己既世界入面

你又唔可以咁講, 其實即係買大細,
賭中咪威威囉,手渣幾層樓,年年升值,
賭錯咪話你蠢囉,
根本就勝者為王,敗者為寇,
唔好講跳樓啦,97高位入嘉湖6000蚊呎自住既人,
都俾香港人笑佢蠢笑左十幾廿年啦,
個市會升定跌冇人知
但唔好覺得唔搏既人就係蠢啦,
買股票唔會俾人厄哂D錢, 但係亦都唔會一朝置富lor,
俾你升左30%s已經好威威,
你本金得十萬, 其實咪即係賺得3萬,3萬蚊有鬼用咩,
好多人都買過騰訊啦, 未拆前150蚊入200蚊放,
依家D人咪笑我蠢做乜放囉
個市會升定跌冇人知
你搏贏係你本事, 但我唔覺穩穩陣陣係淨係活係自己既世界入面
今日終於睇左層樓 本身都對個景無咩期望, 心諗都應該係樓望樓有D壓迫, 但睇完又覺得都唔係咁差 亦都唔見有滲水之類問題, 但係牆身就比較舊, 平巿價三十萬但要裝修都合理既
今日終於睇左層樓 本身都對個景無咩期望, 心諗都應該係樓望樓有D壓迫, 但睇完又覺得都唔係咁差 亦都唔見有滲水之類問題, 但係牆身就比較舊, 平巿價三十萬但要裝修都合理既

之前華懋果個

之前華懋果個

荃灣 之前有提過我冇睇樓一個鐘就扑鎚
依家嘅情況係擺錢係銀行冇息輸埋銀紙貶值,向銀行借錢低息過通貨膨脹率,變相係借錢有利息,借錢買樓著數,香港穩健投資方式唔多,樓又唔使太傷神而控制係自己手,做成需求大唔係冇原因

有時好難同d對錢冇慨念既人溝通

應付到樓價逆轉同經濟變差咪得囉
樓價年年升當然可以錢搵錢按上按
但唔好唔記得97班負資產就係環球經濟逆轉
手渣幾層樓變哂銀主盤,
仲要銀完都未還夠按揭

如果人工夠cover兩層樓既按揭
咁當然冇事啦

供兩層人工都夠cover
未過一半tim

咁就去馬啦
最緊要量力而為
接近200個post未見奧仔,係時候呼喚,講解投資外國樓市嘅風險同教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞