[睇餸食飯業主聯盟]真低調置業討論區(10)

1002 回覆
4 Like 1 Dislike
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下
CCL急升破頂,咁升法對我冇好處,交多啲差餉地租 ,橫行幾個月,甚至跌少少再慢慢破頂好啲,有機會撤加辣嘛

加辣短期內都應該唔會撒
一撒又破頂

撤咗加辣二手市場盤多返,業主叫價冇咁硬,一手開價唔會咁進取,至於強國資金買地亂咁高投就冇法,要不計成本取代華資發展商

我都明
但現屆政府就嚟收皮一定闊佬懶理
下屈政府又唔知咩人做
起碼都要等7月先有曙光

689玩壓制供應,加速樓價上升,害死上車掹掹緊嗰班人,如果佢再做4年,三萬蚊尺都似
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

巴打終於追左價?
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

供喜乘搭樓市列車,換個角度睇係唔使交30年租去養奧仔同我呢啲業主,我同奧sir應該反對你置業(2047,新sars,失業..etc),律師樓冇介紹了
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

喜乘搭樓市列車,換個角度睇係唔使交30年租去養奧仔同我呢啲業主,我同奧sir應該反對你置業(2047,新sars,失業..etc),律師樓冇介紹了
CCL急升破頂,咁升法對我冇好處,交多啲差餉地租 ,橫行幾個月,甚至跌少少再慢慢破頂好啲,有機會撤加辣嘛

加辣短期內都應該唔會撒
一撒又破頂

撤咗加辣二手市場盤多返,業主叫價冇咁硬,一手開價唔會咁進取,至於強國資金買地亂咁高投就冇法,要不計成本取代華資發展商

我都明
下屈政府又唔知咩人做
起碼都要等7月先有曙光

7月之後仲要埋班,要有實質政策起碼年底
尋晚發生咩事
尋晚發生咩事

有絲打講嘅嘢唔合常理啫
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

巴打終於追左價?

追左2萬 呢幾個月要好慳
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

巴打終於追左價?

2 萬好少, 俾佣都冇左.
首置客最大麻煩係二手少盤,上星期去荃灣白撞萬景峰2房單位睇樓,一個匙盤都冇,有2個同一業主放緊,租咗出去要下年一月滿約,冇樓睇,冚家剷開8球咁滯,aa話可以講少少價,我夠知,市價7球半左右,冇樓睇要搏減多廿個差唔多

加辣短期內都應該唔會撒
一撒又破頂

我都明
下屈政府又唔知咩人做
起碼都要等7月先有曙光

7月之後仲要埋班,要有實質政策起碼年底

有供應都要叫價合理

對樓價先有用

而家賣得咁貴

二手樓又跟著叫高價
首置客最大麻煩係二手少盤,上星期去荃灣白撞萬景峰2房單位睇樓,一個匙盤都冇,有2個同一業主放緊,租咗出去要下年一月滿約,冇樓睇,冚家剷開8球咁滯,aa話可以講少少價,我夠知,市價7球半左右,冇樓睇要搏減多廿個差唔多

又要多謝政府

之前原本想放賣都轉哂放租
琴晚簽左臨約
從此多左3m幾債做樓奴
有冇律師樓介紹下

巴打終於追左價?

2 萬好少, 俾佣都冇左.

今日比多2皮,半年後升咗20萬,掉轉睇如果為咗兩皮損失咗賺多18萬機會,到時會唔會後悔

又要多謝政府

689玩死上車嗰啲,我混吉嘅冇所謂,睇售樓說明書因為舊樓冇每幅牆實際尺寸,圖紙N.T.S連用比例尺估都冇得估,攪唔掂,有一間有得睇係事故單位,我查過可能係燒炭bbq嗰個,睇嚟冇用,亦唔係想睇嗰款單位

又要多謝政府

二手冰封真係玩鳩人
盤都冇幾個,有就多數要追價創新高先買到
逼人買新樓益發展商
新手再請教
如果我按五成
借200萬
因為我係買黎放租
租金cover每月還款額

如果五年後仲有140萬按揭未還
我可唔可以一次過還多五六十萬 去縮短還款期?
定係提早還款呢個操作方式只可以一炮過俾140萬連罰息?
Thx
聽日又去元朗白撞(唔係100%嘅,有平貨就執),睇吓係咪又冇匙盤
新手再請教
如果我按五成
借200萬
因為我係買黎放租

Thx

可以比一嚿錢縮短還款期,提早還晒都得,過咗罰息期唔會罰息,一般2年
新手再請教
如果我按五成
借200萬
因為我係買黎放租

Thx

google.com
幫到你,順便去了解下基本概念,包括回報率
新手再請教
如果我按五成
借200萬
因為我係買黎放租

Thx

可以比一嚿錢縮短還款期,提早還晒都得,過咗罰息期唔會罰息,一般2年

Thx
去睇樓會將之前跌5成,業主求速賣比你鋤價一成,四處都係樓盤等賣啲不切實際幻想一掃而空,建議未上車得閒白撞混吉了解下,又唔使錢嘅
想買多層放租
本身供緊層牛屎區2房自住,做緊8成
手上資金90萬左右,兩公婆加埋月入8萬

各位建議儲多d買3房,再放租而家果間
定買間2房放租搏升值好呢

一半首期.........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞