[睇餸食飯業主聯盟]真低調置業討論區(10)

1002 回覆
4 Like 1 Dislike
巴打爬左好耐文都冇答案
而家同女朋友夾埋搵50k
父幹下有100萬首期
咁我可以目標到幾多錢嘅樓?
新樓同舊樓係mortgage 係咪有分別??
Google 左好多都冇個好確定嘅答案
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣
Mortgage 有分別在有發展商二按,未必使做壓測,同時要比高息,可做一般銀行按揭
你買二手樓就420內最好,首期連印花稅比完剩返啱啱好夠裝修

姐係我成一百萬首期仲要首置都只可以買到啲好舊嘅二手樓
究竟香港啲人係點上車
大家點睇海柏匯,214呎仲要包一個工作台一個露台
大概4.2m ,剩係買得起呢種
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣
Mortgage 有分別在有發展商二按,未必使做壓測,同時要比高息,可做一般銀行按揭

究竟香港啲人係點上車

一百萬係好少錢黎
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

一百萬係好少錢黎

你首置都係慳稅同做九成按,但四百萬內先能發揮最大效益

港灣對面個度?等荃灣西啦

又係果句, 睇你自己要求D 咩
有D 人要求回都上私樓
4.2M 214呎都9衝
有D 人要求地方正常D 住得舒服
同樣價錢去買2手居屋有400 尺

其實情況就好似當年D 人考大學要3大水泡科定非3大正常科一樣, 你自己選擇黎
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

一百萬係好少錢黎

你首置都係慳稅同做九成按,但四百萬內先能發揮最大效益

所以我都想儲多兩年錢先上車
但係就嚟殺到埋身喇
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

又係果句, 睇你自己要求D 咩
有D 人要求回都上私樓
4.2M 214呎都9衝
有D 人要求地方正常D 住得舒服
同樣價錢去買2手居屋有400 尺

其實情況就好似當年D 人考大學要3大水泡科定非3大正常科一樣, 你自己選擇黎

400幾萬都買得起屯門市廣場,咪睇你自己點選擇

我一向運氣差到極點,之前抽左幾次都唔中,同埋嗰邊發展潛力咁高又近西鐵站,唔覺得4.2M會有最細既單位

我一向運氣差到極點,之前抽左幾次都唔中,同埋嗰邊發展潛力咁高又近西鐵站,唔覺得4.2M會有最細既單位

個位真心覺得差
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找
仲剩返45個俾你裝修家俬乜都夠啦
終於爬完文,本來做cd rom 冇乜岀聲,見好多高人share 所以我都想幫下手。

關於律師,我本身住屯門,兩年前買左元朗,第一次用元朗廣場王潘,6千定6500。

之後朋友介紹,用左屯門華都梁堅律師行,5500。
我估已經平絕大西北~

至於9按租比人,我經渣打所以唔驚。已經收翻黎年中結婚住。

希望幫到各巴打。
終於爬完文,本來做cd rom 冇乜岀聲,見好多高人share 所以我都想幫下手。

關於律師,我本身住屯門,兩年前買左元朗,第一次用元朗廣場王潘,6千定6500。

我估已經平絕大西北~

希望幫到各巴打。

巴打,你買個度幾大?

話說之前換樓,個律師係我媽個fd介紹 (佢朋友有十幾層樓都係個間律師樓搞,已經同個律師熟)

然後個律師秘書講得唔清楚,加上隔左幾個人傳話,佢話8k搞掂,我仲以為一買一賣共8k咁筍

上到去先知係8k一單,嚇撚死我

點知講左幾句之後,佢真係做番8k兩單比我地

我估已經平絕大西北~

希望幫到各巴打。

我都諗緊律師
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉
97最大問題就好似d人依家抄iphone 咁樣比喻d人會唔會明d

我估已經平絕大西北~

希望幫到各巴打。

經渣打有關係架咩?

我估已經平絕大西北~

希望幫到各巴打。

經渣打有關係架咩?

非hkmc
巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉

睇先啱

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉

睇先啱

我原本都咁諗,買400內既豫豐花園,但未來老婆耍手擰頭
結果變左使120萬上車

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉

睇先啱

結果變左使120萬上車

藍地都唔錯,一個輕鐵站到兆康,季季紅啲野都好食,佢對面有間雜貨鋪買野都唔錯

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉

睇先啱

結果變左使120萬上車

藍地都唔錯,一個輕鐵站到兆康,季季紅啲野都好食,佢對面有間雜貨鋪買野都唔錯

我真係幾鐘意個度
本人睇樓必備工具,鴨記買3嚿幾水,可以計埋面積

想買
點用架

就係㩒制紅外綫射到個點,再㩒一下出長度,可以記憶,再㩒多另一條邊計面積,好易用,深水埗鴨記五金舖有售,去開強國買會平啲

面積係用米定用呎顯示?

巴打爬左好耐文都冇答案
父幹下有100萬首期
麻煩大家幫手指點迷津

440萬

新樓唔使比佣,有回佣

究竟香港啲人係點上車

你首置要求好高

100萬響手首置
買間400萬內嘅
借9成 40個首期
計埋稅,律師費,佣金
應該55萬內有找

用你買邊區囉

咁如果人地認為堅持住某d 區域o既重要性係前過擁有自己物業o既
咁就祝福佢啦

好似都有聽過有人係將自己物業放租, 然後自己又做租租o既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞