[睇餸食飯業主聯盟]真低調置業討論區(10)

1002 回覆
4 Like 1 Dislike
大家講開屯門樓,又點睇建生嗰度兩個新盤?同附近樓盤呢

海麗隔離果個,聽聞全開放式同埋單位好細,買果個不如買盈豐或海麗算

樓下個商場唔知會唔會做得起
一陣搞到死場就無謂

建生一帶商場無一個做得起,盈豐有段時間旺過下,但都做唔起

個時住疊茵搭過建生食野...覺得建生好多野食...好正

又未必,有啲夫婦2人唔係一定兩個機場返工,好簡單女嘅返機場,男嘅返尖沙咀,咁屯門好過東涌,返上水開工都係屯門勝

東涌只係方便去機場,去其它地方都唔方便

由出門口計其實tc入機場
都可以攪你一個鐘

你又揾果啲遊暈成個機場後勤區啲巴士嚟講呀

咁你教我如果住昇會東環映灣園
可以點樣半個鐘返到機場

S56座過未?

幾耐一班車
放工洗唔洗轉車?

3個字內一班車,我就未見過s56爆左上唔到車

東涌市區件機場s1 又係15分鐘車程

係咪我真心左?

東涌只係方便去機場,去其它地方都唔方便

都可以攪你一個鐘

可以點樣半個鐘返到機場

S56座過未?

幾耐一班車
放工洗唔洗轉車?

係咪我真心左?

S56 真係冇得輸....好快又多車...其實東涌真係唔差...可惜抽唔中佢d 新盤

海麗隔離果個,聽聞全開放式同埋單位好細,買果個不如買盈豐或海麗算

樓下個商場唔知會唔會做得起
一陣搞到死場就無謂

建生一帶商場無一個做得起,盈豐有段時間旺過下,但都做唔起

個時住疊茵搭過建生食野...覺得建生好多野食...好正

果度係幾多野食,海麗地鋪以前價錢大眾化啲,幾年前收晒啲鋪再租過就已經好貴,盈豐裏面都多野食

都可以攪你一個鐘

可以點樣半個鐘返到機場

S56座過未?

幾耐一班車
放工洗唔洗轉車?

係咪我真心左?

S56 真係冇得輸....好快又多車...其實東涌真係唔差...可惜抽唔中佢d 新盤

東環我由第一水到最後一水都抽唔到

豐連?

同埋柏御(唔知有無打錯)

少少吊腳,要駁輕鐵去西鐵站,不過豐連賣晒,嗰堆業主係呢個市下全部執錢,早知我都去抽,另一個要睇佢開價,新雄雞經常食晒幾年升幅,論位置嗰度冇優勢

建生朝早輕鐵往兆康方向爆到九彩,買既要留意下

豐連?

少少吊腳,要駁輕鐵去西鐵站,不過豐連賣晒,嗰堆業主係呢個市下全部執錢,早知我都去抽,另一個要睇佢開價,新雄雞經常食晒幾年升幅,論位置嗰度冇優勢

果邊幾個商場都係做學生生意,有建生街市,有個政府泳池可以同大媽一齊浸水

豐連?

果邊幾個商場都係做學生生意,有建生街市,有個政府泳池可以同大媽一齊浸水

個街市真係算鳩數喇,好過無咁解

都可以攪你一個鐘

可以點樣半個鐘返到機場

S56座過未?

幾耐一班車
放工洗唔洗轉車?

係咪我真心左?

我岩岩先知S56經昇薈入機場

S1係大約15分鐘入到去
但係如果唔係住東堤行出黎/等多程洗唔洗20分鐘?

等完第一架再等多架 除非你真係好熟時間表
如果唔係我真係唔夠膽唔留一個鐘出入

如果機場返工巴絲會明白
到左客運大樓 你仲要行去唔知邊到先真正返到office

唔係話tc唔好,呢口價有呢個size完全合理
但係唔係d人講到咁方便

我未係機場返過工,不過我諗當你日日咁返,一定座得熟個時間表
等於要座長途巴士返工嘅巴絲一定計到啱啱好一樣

豐連?

卓爾居仲好 有新虛街市 有戲院 有野食 近閪鐵
利嘉閣地產皇牌屋苑泓景臺分行高級市務經理黃偉峯透露,市場新近錄得長沙灣碧海藍天6座高層F室一宗二手成交,實用面積約499方呎,建築面積約662方呎,為兩房戶間隔,座向西南,外望可享全海景觀。業主原開價700萬,後成功反價83萬元,單位最終以783萬成交,折合實用面積呎價約15,691元,而建築面積呎價則約11,828元。

開700萬反價83萬,痴撚線....................

豐連?

未有龍門前佢係屯門樓王嚟

都可以攪你一個鐘

可以點樣半個鐘返到機場

S56座過未?

幾耐一班車
放工洗唔洗轉車?

係咪我真心左?

我岩岩先知S56經昇薈入機場

S1係大約15分鐘入到去
但係如果唔係住東堤行出黎/等多程洗唔洗20分鐘?

等完第一架再等多架 除非你真係好熟時間表
如果唔係我真係唔夠膽唔留一個鐘出入

如果機場返工巴絲會明白
到左客運大樓 你仲要行去唔知邊到先真正返到office

唔係話tc唔好,呢口價有呢個size完全合理
但係唔係d人講到咁方便

我未係機場返過工,不過我諗當你日日咁返,一定座得熟個時間表
等於要座長途巴士返工嘅巴絲一定計到啱啱好一樣
利嘉閣地產皇牌屋苑泓景臺分行高級市務經理黃偉峯透露,市場新近錄得長沙灣碧海藍天6座高層F室一宗二手成交,實用面積約499方呎,建築面積約662方呎,為兩房戶間隔,座向西南,外望可享全海景觀。業主原開價700萬,後成功反價83萬元,單位最終以783萬成交,折合實用面積呎價約15,691元,而建築面積呎價則約11,828元。

開700萬反價83萬,痴撚線....................

西南望海都假

證明買家好睇好後市...

真心痴撚線

Panic buy......

瓏門之前都想買 不過冇錢
瓏門個景 好似
中原地產粉嶺瓏山一號高級分行經理洪文鋒表示,市況向好,買家對入市有信心,交投暢旺,上水中心最新錄2座中層H室易手,建築面積465平方呎,實用面積351平方呎,兩房間隔,業主開價480萬元,議價後減價20萬元,以460萬元獲承接,實用面積平均呎價13105元,屬屋苑同類單位新高價。

新買家為上車客,見單位間隔合用,怕遲買更貴,即入市單位自住。據悉,原業主則於2010年以185萬元購入上址,持貨7年,是次轉手賬面獲利約275萬元離場,單位升值約149%。

上水中心都呎價13k 中西區有啲單支都係咁上下價

妳乜都冇做妳嗰層又賺啦,最少賬面

自住個度過年前放左啦 如果唔係換唔到樓
巴打你上環間屋幾大,租幾錢?想參考下

上次呃你哋講少啲收入 ,嗰間租緊接近四萬,7百幾尺,單支偽豪宅類型,位置唔講啦,係嘈過兆康

突竟奧仔資產多D 定vicF 巴資產多D

我投vicF 巴一票

業主只要持有件貨十年,都唔好望鋤到價,正常收入未供甩都唔會欠嗰少少錢,辣椒下二手盤又少唔加價算客氣
中原地產粉嶺瓏山一號高級分行經理洪文鋒表示,市況向好,買家對入市有信心,交投暢旺,上水中心最新錄2座中層H室易手,建築面積465平方呎,實用面積351平方呎,兩房間隔,業主開價480萬元,議價後減價20萬元,以460萬元獲承接,實用面積平均呎價13105元,屬屋苑同類單位新高價。

新買家為上車客,見單位間隔合用,怕遲買更貴,即入市單位自住。據悉,原業主則於2010年以185萬元購入上址,持貨7年,是次轉手賬面獲利約275萬元離場,單位升值約149%。

仲要係兩房細單位
三房因為冇乜盤,已經講緊接近14K

350 呎上水北區要480

瓏門之前都想買 不過冇錢
瓏門個景 好似

買內園靜好多,我哋單邊可以望到少少海但嘈,夜景OK㗎

妳乜都冇做妳嗰層又賺啦,最少賬面

自住個度過年前放左啦 如果唔係換唔到樓
巴打你上環間屋幾大,租幾錢?想參考下

上次呃你哋講少啲收入 ,嗰間租緊接近四萬,7百幾尺,單支偽豪宅類型,位置唔講啦,係嘈過兆康

突竟奧仔資產多D 定vicF 巴資產多D

我投vicF 巴一票

講呢啲, 奧仔未見底,我見晒底了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞