[睇餸食飯業主聯盟]真低調置業討論區(10)

1002 回覆
4 Like 1 Dislike
推得咁快既

同呢期樓價一樣
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

河畔262尺單位以前我有朋友租住過,嗰時5500租,佢一個人住,真係適宜一個人住,依家接近16000尺,我就去大西北好過,河畔行去沙田鐵路站一啲都唔近
沙田希爾頓又破頂... 呎價過16k
啲細單位呢輪癲到

點解30年樓2百幾呎都咁貴

反而D開放式新樓3百呎都係5M

知前睇岩左個, 就簽臨約。 業主價都唔反,直接同另一個比多5萬既人簽

仲要無樓睇。 計翻成146xx /尺 , 好快上報

我覺得有點盲搶4球下
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

河畔262尺單位以前我有朋友租住過,嗰時5500租,佢一個人住,真係適宜一個人住,依家接近16000尺,我就去大西北好過,河畔行去沙田鐵路站一啲都唔近

大西北仲有大把選擇
上水御皇庭實用416 開480萬 我屌咩
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

啱啱有單430萬成交,2個人買嚟自住真係 ,以前3個人去個朋友屋企,差啲坐都坐唔落,一人去厠所全部人要郁動先行到
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

啱啱有單430萬成交,2個人買嚟自住真係 ,以前3個人去個朋友屋企,差啲坐都坐唔落,一人去厠所全部人要郁動先行到

河畔同金師都係奇則黎

兩個地方又唔近火車站馬鐵站
推得咁快既

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

嘩,咁真係好細下,真係買個地點

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

講真地點好好咩?

好耐之前實地考察過一次
上水御皇庭實用416 開480萬 我屌咩

呢段時間真係痴曬線
上水中心532 已經開緊730-750

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

講真地點好好咩?

好耐之前實地考察過一次

見人見智,就好似有啲人點都要買港島一樣,有啲人係好介意個區分,所以咪要睇餸食飯
樓市進入失控局面,過往無人買的事故單位,剛出現搶盤情況。

沙田第一城近日交投急增,但樓價急升加盤源少無選擇下,近期買家轉購另類貨。市場消息稱,沙田第一城曾發生事故中層3房單位,實用面積688方呎,現時由有宗教背景的租客承租,近日以才以540萬港元放盤,由於屋苑2房戶近期成交價升已升至近500萬元,上址屬市場筍盤,即引來兩組客爭購,包括至少一組投資客,經至少6小時透過代理電話競價後,單位終售515萬元,實用呎價7,485元,低市價逾280萬元,但原業主數年前購入價逾600餘萬元。

事實上,同屋苑有與兩個事故單位同層的2房戶,剛亦以365萬元沽出,低市價約100萬元。

兇宅都照搶
啲成交真係好撚恐怖,下下破頂

同呢期樓價一樣

一講完就停左

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

一啲都唔近鐵路站,生活配套齊全,以投資角度唔講,以自住角度真係買唔落手,350尺左右兩個人先住到

沙田第一城近日交投急增,但樓價急升加盤源少無選擇下,近期買家轉購另類貨。市場消息稱,沙田第一城曾發生事故中層3房單位,實用面積688方呎,現時由有宗教背景的租客承租,近日以才以540萬港元放盤,由於屋苑2房戶近期成交價升已升至近500萬元,上址屬市場筍盤,即引來兩組客爭購,包括至少一組投資客,經至少6小時透過代理電話競價後,單位終售515萬元,實用呎價7,485元,低市價逾280萬元,但原業主數年前購入價逾600餘萬元。

事實上,同屋苑有與兩個事故單位同層的2房戶,剛亦以365萬元沽出,低市價約100萬元。

兇宅都照搶

連呢d都賣哂

會唔會零盤源

兇宅都照搶

電話bid

日日破頂當食生菜

大西北仲有大把選擇

講真地點好好咩?

好耐之前實地考察過一次

見人見智,就好似有啲人點都要買港島一樣,有啲人係好介意個區分,所以咪要睇餸食飯

一係就係買番屋企人附近

如果唔係應該冇咩特別原因要買呢到

講真樓齡唔低 (維修問題)

價又唔低

兇宅都照搶

連呢d都賣哂

會唔會零盤源

唔係兇殺案嘅單位,市場係有一班人專買呢啲單位放租,到十年八年再賣出,兇殺案單位就真係冇乜人買
身邊好多人買樓 開始感覺到火農味
信報今日都加到十蚊,銀紙貶值,sars時報紙幾錢份? 唔記得係咪3蚊? 樓價升幅好大部份係通貨膨脹,所以睇樓市5、7年到十年一個周期
D 新聞日日都講破頂.....講到好似好好市咁...
D 新聞日日都講破頂.....講到好似好好市咁...

係好恐怖先真....
恐慌性入市咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞