[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
我又唔係黑社會,真係冇乜機會接觸啲低等下賤既人類渣滓癌細胞
講少左句最緊要既野, 比人拉/「協助調查」

千祈千祈千祈唔好比你電話個開機密碼佢
即係點?
警察有分類?
有罪案個時個犯會睇你下係邊類警察先
你係軍裝蛋散我就跑慢啲
你係你所謂既「總部精英」我就跑快啲?

個犯洗唔洗睇埋你係邊類警察先諗下點犯事?

全香港3萬個警察你同我講總部精英做事一絲不苟?
其他呢? 唔洗出糧架?

我當你講既總部精英咁勁
接觸最多罪案同第一身接觸市民個啲係邊啲啊?
個啲係咪應該更加用心做?
你班撚樣出幾錢糧啊
係咪唔撚洗做?
讀緊大學果陣 係圖書館
自己on9 漏左銀包係部printer 上面
幾分鐘之後唔見左 報左警之後個cid 黎睇cctv
cctv 明明影到條友個樣同偷野

都話 好濛wo 睇唔清楚 好難捉到
就算搵到 佢唔認都無計
又話搵到個人 都拎唔返啲錢

我屌佢老母 成千蚊係銀包 果時學生哥已經好多
咁當然如果佢係食飯時間咁梗係無野啦,最怕就係佢地用做野時間去吞pok姐,所以先想問下分唔分到,我又唔會偏激到話佢地食飯都係錯既
無錯,做咗都唔好認,他朝有日你老婆個女俾人強姦,被拉果個人都千祈唔好認,一定有得打。講強姦你呢d社會垃圾可能會好大反應,當你老婆個女喺街俾人摑一巴/揸咗個波一嘢算。
你呢個唔係機大有枯枝喎
而係成棵枯樹同我講樹頂有幾條綠葉
我屌咩,總部精英
炒撚哂班垃圾留底班總部前精英囉
識人做過,一放假就大食會賭錢,
唔埋堆唔識做人就好快被邊緣
咁簡單啦,炒剩“精英”咪得囉
LM
想問吓如果本身識中文 但堅持用英文落口供咁會點 會唔會俾人告
黑警死全家
緊記一點,除非你係報案人,否則任何情況下叫你簽文件、套你講嘢都一律「唔主動」、「唔配合」。因為call得你上差館,佢地已經當你係嫌犯,你係冇需要、冇義務配合佢地調查。

你係有權拒絕簽文件、拒絕回答任何問題。

咁多電視、電影講得最啱一句「係律師嚟之前我唔會回答問題或簽文件」

利申:發夢
佢要玩野可以48小時放走你再拉
如果早幾個月見到呢個post就好
精簡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞