[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
謝謝解答
DLLM
唔係控煙
真打人無人會可憐佢
但條友真插水明屈人

問題係死差佬引導朋友認罪
簽實份口供點打得甩
黎警署擔保, 平平地$4000都有, 識朋友可以再平d

好打得又會幫你覆啅既, $6000左近都差唔多, 最緊要個律師夠醒目, 因為d差佬%100會玩9 d律師

律師嚮警察心目中係「阻撚住我破案既撚樣」,緊記
你咁樣講俾大家知道市民面對警察時候嘅真正權利同義務
有啲人會好敏感
事乎嚴重性/律師資歷等,你預可能6000至過萬蚊/二個鐘
樹大有枯枝

我信有好警察架, 不過信自己最實際, 等班廢警無責任9up/9hea, 一定要認住佢地, 等佢地為自己既言行負上責任
都要簽?
好!唔該哂巴打
有兩個同學去左做警賊同公墓猿
之後性格變得勁閪
咁又唔好咁講 根本好多時候都要出聲問
自身利益都唔去了解就死啦
好多人成日都怕煩怕7唔撚問
唔單單係呢類法律文件
普通野好似合約咁大把人睇都唔睇就簽 出事先怨天怨地
要, 口供紙嘛

如果係你本人報案, 一定要睇清楚佢寫既同你講既野有冇出入, 唔滿意既就叫佢再寫過, 寫到滿意為止
唔到6位數都ok 都離唔開遊行 保護學生被拉果類架啦
如果你無回應但係佢老作口供紙唔比你走點拆
好多巴打都後生, 未見過世面, 難免唔識呢d野

同埋差佬最鍾意一個扮friend, 一個兇你, 總有巴打唔小心失守比位人入
喂你跌咗嘢
老作=唔簽

48個鐘後閃人, 出再去再同佢慢慢玩
Lm
最近我老豆係公司俾個精神病嘅女人老屈性騷擾,後來個女人去警署報警,跟住警署要我老豆去埋,可能錄口供之類,但係我地一家人都好信我老豆絕對無做過,我老豆公司都知道個女人有問題,跟住我阿媽話去警局要拎500蚊保釋我老豆出黎係咩意思,係咪俾警察老屈?樓主可唔可以幫手解答下

我唔係香港,所以好擔心雙親唔識處理
冇得用樹大有枯枝就輕輕帶過
紀律部門就係整體印象 你比人印象係打學生 非禮 偷野 就預咗比人話係黑警
如果樹大有枯枝講得通 你唔好同侵講 支那都有守法嘅公司?
搵律師啦
Thanks block
拎哂成set差館既野, 口供紙, case number, 邊個跟, 落口供果陣既vcd, 比律師睇下, 拎legal opinion
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞