[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
都明既
有一個改邪歸正既黑警行出黎講人話
我都覺得佢講得幾啱聽
只係我諗起佢以前都係一分子做呢d野
依家行出黎扮晒與佢無關
好難唔想屌鳩佢

依家師兄你又係
好心提你打錯字
你 大即係嬲左發晒矛
又要人google,又問駛唔駛百度
一句唔啱聽就話對家係警犬
心諗:唔啱聽咪出聲囉
又要屈人做狗

唉屌
你叻啦
你無提喎
你係問我咋
做警察咁樣唔得喎
你用下腦先啦(如果有)

而家個post主流聲音係撐緊樓主本人定撐緊佢講嘅內容呀?仲有好多嗰d屌鳩警犬嘅經歷又歸邊一邊?

你條警犬連上網都以為可以轉移視線再屈打成招,好心啦。好人好者真係唔洗當差

利申:我好大愛嘅,好歡迎改邪歸正嘅浪子
你睇佢成篇回應都係講緊廢話就知佢收咗皮

警犬係咁上下水準,個腦活躍少少都唔洗入警隊搵食
做到本份就要讚
嘩我今日好叻啊我竟然準時返工

呢位人兄都幾風趣,我有冇做一回事,點解走一回事,想出post提大家一回事,之間有冇衝突?

點解走? 因為喺出面撈得到,我同你講而家有車有樓你又會唔會質疑? 轉頭唔通我又貼糧單樓契咩同呢個post有咩關系?
成個post我都無串過人, 但閣下既邏輯真係
佢講ptu先攪笑,ptu點做野心照啦
都算為民除害呀
有冇發現喺度反果班都無反過我講既內容

多謝咁多現役警員入黎幫手確認我無吹水
親身幫過case, 知道法官係唔會懷疑你改口唔認罪=被威逼利誘㗎!因為响過堂時,官只會問你認唔認罪,嗰刻你只可以答認定唔認,係唔可以跟住答: 我唔認呀係黑警屈我簽口供...

到審嘅時候,犯人根本無得講自己想講嘅嘢,個官絕對唔會問返點解你改口供,但係會記低你證供不可信,如果告鳩你嘅係黑警,個官仲會覺得黑警係誠實可靠證人。

有個case被黑警打瘀哂要驗傷,向當值職員投訴,結果個官話警察已內部查完,黑警話無打過佢,而且個黑警係誠實可靠證人,所以肯定無屈打成招,相反case改口唔認罪,係不誠實可靠,無得減刑。
我同你一樣case,我打去個警察又冇咁講喎,但佢話街上面嗰啲cam冇錄影功能,只係直播嚟睇啲車有冇超速,所以check唔到,唔知真定假
驚閪咩
佢咪又係自己人查自己人
邊有人可能出現你想要既結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞