[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
你又識幾多呀?
著住制服做野唔叫當過差 叫童子軍?
咁點先叫當過差呀
講野前有冇用過個腦

都岩既 警犬有返咁上下差齡都會睇唔起資歷低過自己既伙記 自己都歧視自己人
抵市民睇唔起警犬
個post引左好多現職警犬入黎吠
d口吻一睇就認得出
你應該慶幸冇撈太耐
唔係好似班垃圾咁 入哂骨冇得救
做狗都做到咁自豪笑死人
自己友圍威喂咪好似好勁
你鬧得啱。
新仔都睇到咁多衰野, 做多2年真係唔敢想像。
唔怪得以前成日都聽D人講做龜既係有個格, 唔著制服都好易認, 就係因為如入鮑魚之肆, 成身自然就有個臭格。
係,比人hi pat都叫我簽和解
無和解, 俾人告左
你兜口兜面問佢: 而家係唔係拘捕我。
佢答係, 你就跟佢返去。 之後就做翻上面講既所有野。
佢話唔係, 你就識7佢。
你知幾多呀?識小小扮代表
幾年psu貨仔當你入埋camp就當自己當咗差呀?
呢個似camp都未撚入過就俾人革走
你班警察真係好正成個post邊啲係當差真係一齊就知,下下係講野就先入為主當人地一定係 xxxx ﹐同平時做case一模一樣﹐識用下追故模式或者自己睇每年流失既種類都唔會覺得我仇警同鳩嗡我比人革走掛真係救命
一個團體bonding強係好事,但演化到警隊而家個個覺得市民針對迫害緊自己咁,無野做就聯群結黨圍埋屌街外人,果種團結係建基於一同仇外,但份工又要日日對人wo﹐有腦少少都知係唔健康,job satisfaction一定低,最後咪攪到自己唔開心市民又憎你

我當年真係好無出色年幾就走咗,無機會體驗PTU﹐見識絕對係少,不過成個post咁多人share經驗唔知又係咪真既呢可能又係集體迫害警察啦

紅字個段講得好好
LM
咁對方冇事但你比佢告?最終洗唔洗留案底?
吊你老母, 打市民就惡。
反黑, 咪企係大酒店門口幫人登記囉。 邊個黑社會連市民都知啦, 反黑有無做野? 山林道俾人兇2野就哪哪淋做台戲, 唔通你以前唔知邊個字頭係個度睇場? 不嬲都隻眼開隻眼閉架啦。
係呀 , 真係人工包埋架。 唔係你條毅進憑乜野逗2皮一個月呀。

你辛苦, 我夠辛苦囉。 一係大家除帽隻抽。 而家你打人就攞正牌, 市民打你就襲警。

最重要係你係合法擁有武力, 咁就需要克制。 如果你無本事克制自己既情緒你唔適合擁有武力。
你係唔係閱讀理解有問題? 佢+佢朋友係俾人斬個個, 唔係斬人個個。 而家反黑係兇個事主呀
係呀係呀
如果無依個post,打人嘅一定會自己認啦

而且個post係講緊你無犯事先唔好亂講嘢廢事俾人屈呀
犯法你咪拉佢囉, 得個幾萬人之嘛, 拉晒返去啦。
唔好同我講濫用私刑係執法一部分。
原來你真係閱讀理解 0 分既。
事主主動報案, 翻到差館, 會唔主動交待清楚? 唔通佢報案之後話我乜都唔知呀
佢係話反黑”趙“, 有理由相信係俾反黑打。 查案要打個事主既咩?
又好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞