[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
我屌你老母臭狗西呀 就係你呢啲賤狗打去報違泊先搞到啲搵食車比人抄牌
屌你老母臭西十次

好撚阻交通既話 唔撚止你一個人報啦 咪撚係度扮諗過度過先報警啦慒撚!

最後屌你老母全家 ,唔駛覆我 我唔會入嚟睇
我諗你應該就係唔識字,做人唔aim做最top, 最終咪變到你哋班狗咁囉

你都承認最top嗰班人否定咗 識人好過識字 呢句嘢,咁即係呢句已經唔係真理啦,真理係要普世皆準先叫真理架明未? (其實都唔洗咩最top,我呢種都相當普遍嘅人生都已經否定咗呢句)你自己未見過人憑真本事撈得掂,竟然調返轉頭話我冇經驗 邊撚個先係井底蛙

你繼續覺得靠關係先係最好啦 送多句俾你,自己查字典:德不配位。
全撚部都係中港牌私家車呀屌你老母
搵食車我一向唔報,因為真係冇陰公,抄一抄就全日白做

但係私家車就唔撚同喇,佢泊幾多我報幾多
我唔係真理都唔代表 識人好過識字 係;而家係係要證明你係 唔係我證明你唔係

邏輯差嗰個明顯係你 完啦你,識字唔洗做狗啦
一世人都未入過差館, 有腦既人都知你掉左銀包電話果D去報警都係揾唔返架啦, 只係買個安心, 去FACEBOOK 開個POST 好過啦

又撞差佬俾位人入, 又唔合作, 又打交, 又成日出出入入警局,

守法公民除左俾差佬CHECK身份証,仲點會成日見到差人
佢係話你個行為阿, 當中有一條友係揾食車多得你唔小啦
都唔知你有無渣過車, 你一個電話,成街車俾人抄晒.
狗就狗啦 警咩察
我有話撐既=全部都係?
你又知佢地唔係現職警犬?
你都幾撚弱智架喎
前面有個差佬話怕真係有犯罪果D犯見到 ,之後識點玩,我覺得都岩
好多犯法既多數都係出於即時性, 唔係計劃好, 依家如果識點玩, 都時又係D小市民中招,好人好者真係唔洗提防警察, 因為你係街見到一個警察都真係難
見到d狗留言真係笑撚死我
淨係淨掉d小學雞邏輯出黎
仲要做緊警犬自己都唔敢認
如果真心撐就仲智障
係喇繼續keep住咁態度做野
一有警犬死 個個熱烈地彈琴熱烈地唱唔洗問點解
支持拉晒班仆街
好多人以為自己行得正 企得正
報警怕條撚嘅天真嬌

一來其實一般好人好姐嘅市民好多時根本唔熟例
有時犯咗法都唔知 or 以為某d野只係好小事

熟例嘅雞仔餅,沙展見到有位/有機會入你,點解唔入你/引你落塔

同埋好多時有dispute, 有人報案,個case又口同鼻拗,多數都係一齊塔返去

以為自己有道理大曬,話差人亂告,最後落埋charge都唔搵律師,除左第一堂外選擇自辯而入罪嘅on 9年中見唔少

依個世界唔係你好人好姐就唔會犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞