[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
班友當差係咪淨係有大單野先會認真
喺學堂啲人已經玩分黨分派,班主任帶頭攪鳩人,教人玩批鬥閃得就閃,出到去呢啲簡直係日常主要工作
啲柴日日都要人奶鞋,收工要陪佢去食飯飲野,聽佢講九百次點樣威威十幾年先升柴 有傲骨少少既同事就更更俾人編最忙條beat﹐拉野一定揾
佢,仲要俾人亂篤放年假
成班根本就玩緊劣幣驅逐良幣,報警旨意呢啲人真心幫你?
lm
見到d柴對住d雞仔餅已經奶曬鞋底就覺得核突
if u can't beat them join them
正皮
提防?好日都遇唔到一個警員
警犬係咁on9
屋企人早排因公事幫啲學生落口供
啲警犬加鹽加醋係咁叫佢簽
如果簽左張口供紙 好可能告唔成條友
防火防盜防差佬
lm
其實專請埋依d好食懶做既仆街做警察 係呀係易控制易洗腦呀 最後一定搞到個朵臭撚哂 公安咁撚樣
如果冇犯事 比黑警捉左去差館 到最後佢話你簽埋名走得 咁簽唔簽好
g持
最憎差佬
lm
黑警死全家
普通報失既話
黑警話簽咗可以證明我報咁案
咁應唔應該簽?
警賊冇作為 冇責任心 冇學歷 冇身型 又矮又奀 平時迎面見到一個女人都高撚過你哋旨意你地死得仲快
單講報警 我住個位成日報警投訴噪音

大概情況係咁 十單有七單有差佬到場做野

有兩單報完冇人黎 再報多次都冇

一單幾好有交帶

黎到話搵唔到噪音來源不過會再搵

最尾再打多次黎話到 警告埋
樓主可唔可以講下如果疑似犯法/被屈 比人拉左返去既時候 成個係警署入面成個流程係點? 話同你錄口供 你可以乜都唔講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞