[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
全世界既警察都係一丘之貉
啱呀,差佬都係人,所以被人淋果個打人都係犯法㗎,知法犯法,罪加一等啦!

但係我舉呢個例子正正係想講,另外嗰6條狗明顯係為咗埋堆走去幫拖啦?咪正如你哋咁排外,連啲曾經嘅同行走咗教精市民,都要被你哋屈咩埋唔到堆入唔到camp囉!小學雞到咁,仲做咁重要嘅職位。

唔一定架,你知啦,好多會考都唔掂,要靠毅進
因為你哋唔識字咪要靠識人囉 通常都係學歷極低嘅先會講呢句
你同差人玩野你有咩好處?
下埸?
sor 我搵嘅工要求都高,英文字唔識多隻真係唔洗諗
同埋通常都係做d廢閪港資中資先成日覺得個社會係乜都講關係

不如你有本事出下外國先同人講生活經驗
講錯 係份工要求高

咁我真係可能冇你喺香港嘅經驗多,so far英國+香港嘅工作經歷都唔洗靠人 而又比同年齡嘅人好
只能講經歷決定眼界,你要靠關係先做到嘢,我從來唔洗,所以唔會理解你講乜
當你喺一個field做到top嗰個層次,到時係人哋識你 唔係你去識人,係人哋求你去幫佢做嘢

識人好過識字呢句真係留俾d低層次嘅人用
咪講緊 識人好過識字 呢句係俾d低級嘅狗,即係好似警犬嗰d,當真理囉

呢個世界梗係淨係識字嘅人有用過淨係識人嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞