[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
受教, 呢個 post 真係要長期置頂
連登好多讀唔成書嘅垃圾
扮痴線佬
細個自己經歷過既野,真係唔想d後生仔on99再重蹈覆轍

再重申一句,我信有好差佬,但一定唔會係主動搵上門查你果個
香港警察死全家
屌,我無講埋咋,最後噪到交通部直接接call﹐個柴落埋黎,之後仲說我個fd唔好追究和解收錢
慘死果隻
cctv嗰啲乜尻嘢全部都唔開㗎
掟你去間房度係咁兇尻你簽嘢 叫你認罪 你態度差小小都會俾人打柒 再唔掂就會玩bad cop good cop嗰套 總之就會係咁套你料屈你簽嘢
48個鐘嘅待遇係點就睇吓你衰咩事入
如果衰打狗嗰d你唔使旨意會好過
不過一般嚟講佢都唔會特登花心機嚟撚化你
但係你要遇咗入面好凍 好撚柒凍
問佢拎氈佢就hea鳩你幾個鐘 跟住再俾張好柒臭嘅氈你

如果冇證據可以即場落charge過咗48個鐘就叫你保釋或者直接放
你可以唔俾錢 即係踢保
逼佢一係落一係唔落

如果有證有據就去過堂

應該係咁
再一次體會 差佬係唔會做野

撞到個西女人
叫非禮 果度人來人往 又企係鋪頭門外 夾硬要我道歉
我話我唔會認非禮 佢地即講唔係要你認 你可以講話撞到既姐

點解大家都係男人 好難理解咩
D西女人就真係可以咁樣打橫行?
傾無聊嘢嗰part有無抄晒落口供紙先
無嘅叫佢背返晒出來先
跟住一樣都係唔撚簽名
我咩都唔知架
死黑警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞