[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
返工啦 成日未讀完書就上街又乜乜乜
爆菊花
有冇多啲內容先
講兩句露晒底,科學同邏輯唔一定係普世皆準嘅真理

同埋係你話我講廢話,我叫你定義「廢話」,唔係叫你定義真理,諒你都冇資格啦屌
就憑你條廢柴
打條撚咩。飛機就有得你打。
真係低能兼弱智,差佬唔人咁社工唔係人啊!咁就可以七個圍一個打人㗎嗱?咁啲手無寸鐵嘅學生呢?人哋都係日日踩10個鐘但係冇糧出喎!我依家都覺得你侮辱咗我智慧喎咁我可唔可以打柒你?
講你就叻
其實可以起腳,但係要喺對方衝埋嚟又或者作出攻擊嘅時候起。不過如果雙方都有郁手嘅話就算你有冇起腳都係告打交。
原來你真係弱智嘅
完全封鎖佢唔使諗
完全封鎖條弱智仔等佢玩單機
佢老母生個個弱智仔咪係你老豆囉,你個不孝子。
人哋嘅意思係post主講嘅嘢成立,似係你唔識字多啲喎
不如咁啦,我由頭整理一次俾你:

一開始你話樓主係唔埋堆所以唔撈,然後你自己又認同警犬係同「38蚊一個鐘既保安差唔多」,呢度就講埋(警隊)「識人好過識字」

然後所以我咪話因為你哋唔識字咪要靠識人,你明明上一句先承認自己係38蚊保安,點知俾我講完又突然唔服,叫我「做多兩年」。自己未見過人憑本事撈得掂就覺得全地球都係跟香港警隊嗰套,反而話返我見識少 咁把炮你唔洗去做狗啦,識字嘅洗唔洗做38蚊保安呀?

繼續,我再話「當你喺一個field做到top嗰個層次,到時係人哋識你 唔係你去識人,係人哋求你去幫佢做嘢。識人好過識字呢句真係留俾d低層次嘅人用」。而你呢兩句:「咁你都識講top啦,38蚊一個鐘質素有幾top呀」「咁你就錯啦,你都識講最top既領域,即係極端少數」已經係你自己都認同「識人好過識字」已經唔係普世皆準(因為有每個範疇最top嘅人做反例)、但係適用喺38蚊保安呢一級嘅垃圾警犬度啦,咁我有冇講錯呀?我都唔知你仲拗乜鳩 之後嗰d科唔科學就真係你返去讀多幾年書先講,當我做埋好心俾張入門級書單你:

- Structure of Scientific Revolutions, by Thomas Kuhn
- The Logic of Scientific Discovery, by Karl Popper
- The scientific image, by Bas. Van Fraassen
- Against Method, by Feyerabend Paul

以做狗嘅嚟講,你嘅表現係好過你上面嗰幾個低能伙記嘅,但同正常智力都仲係有段距離。俾d心機 (唔通你就係所謂總部精英?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞