[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
d好警察比人玩謝曬 班仆街就上曬位
想問可唔可以全程自己錄音/錄影?
例如俾人逗,即刻開電話錄音
報案個時都係開錄影錄音確保自己人身安全
同埋避免俾人玩/屈?
留名
揀留言覆? 黑警又玩選擇性寫證供呢套?我話你冇資格呀死黑警

前兩頁我幫你整理晒成串對話又扮睇唔到

p.s. 亞里士多德啱唔啱真係好多立場,警犬嘅層次就係拋個名出嚟以為係權威/捉字蝨
冇話係你自己界定,係話唔到你有資格講 理解力fail

根本冇人想知「真理」喺一個黑警眼中係咩定義(唔理你係引用定乜啦)
咁即係最初都冇講錯你啦,識字洗乜做狗。

係你一直兜圈唔憤氣咋柒頭 而家你打完咁大篇咪又係同意緊我講嘅嘢。同埋如果你一開始唔係覺得呢個概念係普世皆準就唔會叫我做多兩年啦,做多兩年又點?你兜唔到

俾我講中晒駁唔到然後話我講d係人都知嘅廢話,呢d咪跌落地𢲡返揸沙
各位記者朋友, 香港公安就係咁既水平。 EQ低,俾人挑釁2句就撩人隻抽,點放心交支槍俾你呀。
阿Sir,打交犯法架。我好市民黎,點會同你打。 你小心D添呀,俾老細知你EQ咁低,第二時繳你械要你守證物房呀。
係,你真係冇。撐警/黑警呢班人直頭冇資格做人,你哋狗嚟架咋
仲撐緊,唔好扯開話題老屈啦,對人不對事真係警犬作風

我一路講緊黑警係狗咋
Fuck the police
哦 唔夠人講就話自己假膠

咁似出街r著數柒咗就話自己做社會實驗嗰d港女

又,我邊隻字自稱飽讀詩書?quote嚟睇下。係唔係我俾你嘅印象識嘢過你好多你先咁諗

黑警真係好撚唔要面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞