[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
我聽親親戚講 都係拉殺人犯大賊
點解同樓主講既野咁大出入既
轉個手埋個minute 話市民接受解釋withdraw 個投訴 收工
樓上講咩警隊精英係BULLSHIT
係我眼中警察只係做記錄 填文件 之後耍走你
查個信用卡記錄都查一兩個月
莫講話查案

齊證據先會做野
主動搵證據查案係睇TVB先有
咁樓主咪教人提防呢班乞兒囉, 佢講嘅CASE都係圍繞呢班人, 而呢d case又真係成日發生, 咁收咩皮呢?
乜撚野呀
你下面班垃圾冇人帶住嫁咩
定你又define埋佢地係乞兒唔計
好咁我同你計一哥啦
打學生 違反酷刑公約 你同我講"你冇做錯"
白衫鬼頭 帶頭打人 佢又係枯枝 乞兒 又唔計
你解釋黎聽下
咩叫傲骨?
一定要推
當年我俾人搶電話中晒, 叫我當自己唔見
學雲海果種做法就岩 錄音 抄名日日打去check
如果你銀行嘅資料警察係可以隨手可得,咁呢個社會都幾唔安全

你報完,警察要向法庭申請搜查令向銀行攞你卡資料
再等銀行俾資料你,快與慢係銀行做
你係個警察又可以點?去銀行嘈?
條cid屌啲咩??
人地了解得過你條戇鳩仔先

大案隊,總部做野都係大單野有得唔一絲不苟,死傻閪

依加就係教一般人點提防你啲死黑警
警察其實係好被動 假如你單野 料又唔夠又無人證
可以點幫你
多謝樓主提點,個社會先會進步

但之不過你呢啲傻閪都好難有機會同我接觸,除非你係啲十惡不赦嘅撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞