[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
你冇權冇勢 吹句水就耍走你啦
梗係啦第二時你老母俾狗屌都千祈唔好報警添啊
lm
幾撚時有講過要打家劫舍呀你老母!有權力先會有義務,你夠有基本生存權利啦你又履行啲咩義務啊?權力同權利都唔識得分仲好意思話人哋冇讀過書
睇完呢個post你老母俾狗屌添啊傻閪
你以為好撚好笑?

係呀,你真係好撚好笑呀
唔簽野係唔需要理由

香港真係慣左乜都要比反應
但係會唔會兇你?搵個理由好的
咁樣行唔行得通:
拍住片: 我而家正式向警員PC12345報案。 案情咁樣咁樣。。。, 你而家落唔落薄? 你唔落薄我會投訴埋你妨礙司法公正, 呢段片將來會作為證物。
留名學野
唔撚識睇題目定唔撚識字?
雨革果陣邊有連登
比人凶就淆咩

唔簽野係人權黎

上到庭官都會問你簽野有無比人威迫利誘啦
其實唔係好信,點會咁on9簽名都唔睇下寫咩

至於最頂話到同人推撞,而家周街都cctv仲用隻手掂人,所謂既掂人係點就唔知啦,但個官判得就唔會係警察寫份野就告得入咁簡單就算你口供話應,上到庭話唔認都得。
五毛扮傻想轉移話題既技巧
大把人簽野係唔睇

口供認,上庭唔認,官會當你係改口供,有前後不一既可能性,你庭上口供既可信性就會下降。

利申:公務員
如果你份人睇落夠惡夠醒,你乜都答「無回應」,最尾簽口供時自己確認全部問題係答「無回應」先簽,的確唔洗律師在場。

但如果你份人淋善,個差人又係黑警,律師在場係可以令佢地唔敢亂寫口供同逼你簽名。

所以需要律師與否係取決於1)自己既應變力及2)個警察係咪好黑。
下次講少句嘢啦 班柒頭皮見你趕實放慢手腳 你咬佢撚食?
經典呀呢鑊阿sir話 下次插返個cctv

屌你老母黑警
唔係話乜, 你咁Q大個人, 無常識都有睇電視掛。 你自己都識講啦, 500蚊保釋呀嘛。 唔係連乜野係保釋都唔知呀嘛。 英文 BAIL 呀
咁你唔睇就簽,好難幫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞