[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
同意
用我on9就想掩飾黑警嘅醜惡?
見微知著 黑警點對一件事 反映曬佢地態度
好心你就咪撚衝出黎幫黑警辯護啦
除左你係警犬 我都諗唔到理由你要衝出黎
係咪我on9警察就可以當我犯呀?
警察條例都寫明報案者應受禮貌待遇
不如你分清是非黑白先啦好嗎?
唔講唔認唔簽稿
個朵再臭都係大撚晒
我on9就可以比警察撚/當犯審/佢地唔洗跟條例做野??
用我on9合理化黑警嘅醜惡
姐係我唔on9佢就會有禮貌??
你睇下上邊點講先啦
人地正經報警 警察都係咁既閪樣呀
要護航咪大大聲囉 洗咩搵理由
我又阻唔到你嘅 係到整色整水 扮下中立咁
想幫警察建立形象就去警民關係科見工啦
被騙的糕羊
澄清少少,唔係唔講任何嘢。當你係被傳召或帶上警局,你嘅身分就係嫌犯(除非你係報案人)你可以選擇對案情保持沈默,每份文件你都要佢講清楚係乜嘢,有咩用途。

口供方面,你乜都唔講,佢都會出張白紙比你,上面有個人資料;如有額外文件,你一定要佢解釋清楚,千其唔好信佢地「簽啦,無嘢嘅,手續上需要」呢D濕尻對白。
為左做少d野 去到盡
唔能夠咁諗,凡走過必留有痕跡,真係有做過嘅會有客觀証據被人搵到,亦唔會因爲一句說話就入到罪。

如果搵唔到証據,係因為佢夠小心或現有法律定唔到佢罪
「咁係你on9姐」
如果你係純粹屌我on9無問題
但你呢句嘅意思係嘗試將黑警嘅醜惡歸咎於我on9
亦都無任何明確字眼表達你係屌埋黑警
如果係我中文理解有問題
我同你講聲對唔住
但如果你係個d垃圾警犬 撚9市民嘅黑警
我就要問候你全家 祝你長命百歲百病纏身
有次夜晚上山燒野食
真係有班柒頭係到食煙蛇王 泊架車埋啲暗角位
想問下如果係街無啦啦比佢地搜身,check 袋係咪冇得拒絕?同埋萬一佢擺野入去屈鳩你係咪冇仇報?
我身邊當差嘅人,全撚部都係當年係學校入面最撚垃圾果班爛仔,偷呃拐騙樣樣做齊

可想而知,依家嘅所謂警隊仲點會靠得住吖
巴打有心 我講緊general如何提防
無話什麼自殺式 總之希望年輕人唔好受呢d無必要既經歷
比人搞左入臭格撚完一輪出返黎可唔可以搵律師搞鳩返佢?
希望你老母比人十個連登仔強姦個時你可以同你老母講 咁你反抗唔到呀嘛 抵你比人強姦啦
屌 唔講真係唔知
唔怪得呢單野條友乜都做唔到啦

女仔千奇唔好亂話人非禮,你地既說話可以誤人一生!!
https://lih.kg/cvqBMT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞