[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
屌有次夜晚11點幾係到打緊機,有差佬拍我門,話有人見到我住個個單位倒水落街,問我有冇做過我心諗只有我一個人係到打機,佢地想係想屈我食死貓。仲話如果你有做過就認左佢,屌冇做過點解要認啊,交差都唔好屈我啦 好大罪架屌你老母死黑警
咁你最後點打發條黑警?
應該係會做多左。

但政府醫生等好耐先有得睇
陪人等下蛇下好過係岀面接波
黑警死全家 老婆老母比咖哩屌完 再比狗中出
正正就係我既原意,市民要了解自己既權利唔好俾人呃氹嚇,當然真既犯眾者都係市民,都可以有一樣既權利同認知,因為破案係應該講實際證據
再講,難道大家知個玩法就會破唔到案? 即係喺差館呃氹嚇係破案方法?
如果有一日你犯咗法/疑似犯咗法而俾人拉返差館既話,除非你自己真係犯咗法想認罪,否則

唔好同任何人講任何野!

唔好同任何人講任何野!

唔好同任何人講任何野!

From 樓主

我想問兩位高人呢句點解?
收皮啦黑警 屌晒你地老母 死左都掘你老母個墳出黎姦屍呀
講好似係無問題,到最後份口供簽名時先最重要?
樓主講個d基本野來
合約你都要睇清楚唔好亂填啦 更何況呢類法律文件
唉 block左你算啦, 搞成咁你自己都唔想
理論上係, 但最好就唔好亂講野
係, 但警察會氹/誘導你去做一d對你自身利益有害既野. 所以緊記, 只有自己保護到自己, 要信就信自己既律師, 因為佢收緊你錢
你冇案底 冇吸毒紀錄 學歴高 良好職業 冇家庭問題 冇啦啦搜到野 上到庭 個官都質疑啦 老屈 律政司唔告就民事告 再告埋公務員事務處 條黑警入去坐都有份

搜身 你唔好自爆個自己個底 黑警夠撚膽做你咩 佢點知你或屋企人識唔識咩高官 大陸有咩關係 講完名 身份證就ok 唔洗講其他野 done
之前佔旺果排睇過D文, 話簽完份口供紙警察會扮唔記得俾copy, 之後想拎就扮無落案無案件編號, 最後自己改口供紙內容

唔知真唔真?
你係唔識字定係弱智?

如果有一日你犯咗法/疑似犯咗法而俾人拉返差館既話,除非你自己真係犯咗法想認罪,否則
"總之佢寫既野唔對路就唔好簽 但走之前點都會要你簽份野"

簽份野係指簽咩? 口供紙?
咁姐係唔對路, 走之前都要簽份口供紙?
聽講飯盒有沙

比左你,係你自己整唔見左
你無個case no我幫你唔到
之前果個警員已經調走左,推卸責任

慣用技倆. 所以一撚定要記哂d要記既人, 事, 物. Case no, 邊個跟既, 咩department邊條team, 一開波就要記低哂佢, 電話點都save定一兩個律師樓number, 唔好亂講野

保護好自己

你乜都無回應 就會簽份:

本人xxx, id number xxxxxxx, 乜乜77, 回答「無回應」既口供紙
係我就馬撚都搵 但有冇巴絲打知 收費係點計法
屌你
諗完又好Make sense in these scenes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞