[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
好撚威喎!咪又係瀨老細鞋底
你唔簽比你走
其實喺電話度錄猶差音犯唔犯法?
未試過唔簽, 理論上點都要簽, 帶張口供紙 vcd 走
請問咁如果佢要我簽既野既內容同事實好大出入點算,唔簽佢地會唔會玩野話「你鍾意就留喺度唔好走」? 定係份野係好公式化簽左都冇事
你唔簽=唔比走
口供紙老作=唔簽
我就係想問點拆

定係我理解錯左唔簽都走得
呢個post要置頂
千祈唔好覺得佢寫乜都ok簽左無乜事

你比人拉返去既, 無回應, 有咩再同律師討論
你去落案既, 一撚定要佢寫低你所知道既野, 咪撚比佢老作

又唔會夠膽死老作既, 真既話佢搵定工都得啦
即刻揾律師,唔係講笑,快! 隨時你老豆份口供已經認咗!見過太多太多呢啲case
講到比人屈到咁盡, 唔識答wor
所以話,除步高 其實係一位睇唔過眼既差佬, 用自己條命黎换。
口供紙得兩個用途

1. 證明你「無任何回應」
2. 證明你on99認撚左罪

上到法庭 呢張野係evidence, 你親口認左既, 打都唔使打, 入鳩緊

除非你同個律師勁到可以證明到警方程序上出錯/誤導
肚餓或者急屎尿點算
Block tks
咩手法都會有,自己執生,同事實有出入既打死都唔簽,唔好信佢講咩差唔多意思,口供係要每隻字都係你自己講同口語化,即係你講 [放咗個好撚臭既屁再R屎眼] ﹐佢都要原字寫

提多少少拎口供copy要睇清楚上面係咪齊料,即係case number﹐時地人,邊個見你等等,上面都有人講咗口供佢地都可以做假

個人觀感,軍裝好多只係hea唔想做,CID班人仆街唔只100 倍,乜都做得出,認真查既起碼有一半衰過老防
梗係死都唔認啦 我話我一直係到打機就算倒水都唔會係我 重複幾次佢地就走左啦
Block tks
無錯,所以喺差館認咗真係好難打,就算打程序贏都好,過程都漫長好多同律師費好金
冇啦,點追,我都預左冇得追,原本諗住報失留個紀錄,點知佢叫我錄份詳細口供,最後曬我時間又乜都做唔到。
我有佢辦公電話,不過嗰陣條友語氣好誠懇,佢打黎嗰陣我又做緊野,係咁話唔該唔該就收左線
人生第一次落口供,完全唔知有得拎
做咩啫你?pc仔俾人屈過老強?定係老母俾人姦過,但告唔入?所以做左終極磁能線?
香港警察真係極醜惡
即係話走之前一定一定要拎copy?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞