[必入] 喺香港生活如何提防警察

1001 回覆
5123 Like 94 Dislike
試過去灣仔警署報案
聽兩句就叫我唔好睇咁多戲
結果錯過查案時機
咁我地呢D一般市民最大機會接觸o既就係你口中求撚其嘅伙記喎, 即係唔係大鑊野就可以卸?
可唔可以講下係咩類型?
竟然係咁答你
接觸市民最多嘅應該唔會無精英掛
要明白警察部最低層或者咁講係最唔上進嘅人先會留喺軍裝巡邏隊

市民接觸過留低壞印象係唔出奇,考慮到我上面講嘅嘢

樹大有枯枝,族大有乞兒
軍裝巡警係食物鏈最低層
醜惡事多的是啦
我未夠3年就走打返私人工,當年年少無知,好彩快啲睇清現實,眼見本身性格正常既做耐咗都係變仆街

好記得我走咗仲同一啲舊同事有聯絡,結婚仲請我去飲,喺WhatsApp group都有吹下水,到佔中果年有次喺group問下佢地辛唔辛苦,成group静晒,有人講咗句「小心有外人」,之後踢埋我出group痴撚線
失蹤
最後係murder
鬼唔知大把精英咩,大佬呀3萬幾人都冇精英就死得啦
問題係有30% 係仆街都夠死啦明唔明呀
差佬講野,講正你當佢反,講反你當佢正,調轉諗就得
同埋我無講好了解警察部,只係講咗兩個市民應該要提防既情況
咁枯枝同乞兒佔大多數 上面理你口中既精英上進分子又唔管唔理
你冇做錯呀嘛 我都識講
咁點 又叫我收皮垃圾
有冇話有期限?我想拎上年3月既口供copy得唔得
豬粒講野你我信 hea你炸傻仔
你落完果一刻就應該要即刻拎啦
打返去問下我唔識答
Hea撚到
講緊係最基層落手做嘅pc
佢點管同職級嘅人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞