慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
講緊老CA喎
佢黎既地方都有falcon
SW 完全屌打
CM 都明顯壓住佢 要用石先打得走
但巨腸已經決定翻去一秒後還石
即係變咗未來=歷史 歷史=未來
定係佢翻唔到去
有樣野想問,無睇過漫畫,on9左唔好屌咁大力
之前奧丁講thor既力量來源唔係個搥而係佢自己,所以佢無搥都可以放到電
但captain拎左搥後又可以用埋電,咁究竟雷神之力係黎自個搥,thor自己定兩樣都有?定係個搥認為你Worthy個下,你就會成為雷神?
cm無經驗成日比人偷襲
sw就明顯比大炮圍先彈走打thanos兩個都夠做
cm solo得黎要顧手套無得真正咁打
即係你女朋友唔見左 跟住去另一個世界搵左一個外表記憶一樣既女仔返黎
你會唔會當係你女朋友,因為就算佢乜都一樣,記憶一樣
佢都唔係你女朋友
所以就算呢個CA咩都一樣,佢都唔係我地睇開既CA

BTW,呢個說法唔係我講
係接受唔到同時有兩個Steven講
如果我地唔從番左去發生分歧,去判斷出左幾多過平行宇宙,咁你話一萬個得,十萬個又得架啦

時間係一條線,一係你唔當古一世界有分歧繼續行落去,咪係同一宇宙,除左2014咪再無支線囉,

但你當佢有分歧(有未來人黎過),咪變左另一平行宇宙囉,咁佢將來endgame發生嘅野咪再loop番轉頭無新分歧

咁兩者咪又番番去無限或者有限嘅分別囉,只會係其中一種
佢唔係阻止佢殺未來嘅自己喎
因為marvel設定跟本唔可以一條時間線影響另一條發生過嘅事
佢只係想攞啲石

你點阻止已經比人斬頭嘅自己復活
時光機既問題好心是撚但啦
幾十個post係度拗黎拗去
咁想知點解咁咁咁 點解唔係咁咁咁咪自己整部出黎驗證下囉
不如咁講
同一個時間線入面 有無限個宇宙
咁講會唔會好D?
而你改變過去 就會整左新既時間線
依度好多傻仔比「回到未來」、「未來戰士」由細到大洗左腦

班友講黎講去都唔明marvel平行世界

洗唔洗cap古一講既每一句出黎再比你地慢慢消化
所以你咪唔應該假設有限
你觀察唔到唔代表唔存在
冇分歧唔代表係同一個宇宙
只係相同既宇宙
孖仔唔代表係同一個人
有冇出現分歧都好,都要個平行世界本身存在先可以產生分歧
其實唯一要駁故既係 thanos都算高調係其他星球殺戮 竟然cm都無遇過關於佢既野
4. 1970s make love no war(Stan Lee)

揸住架車嘅車牌係420(大麻嘅代號,嬉皮文化重要嘅角色之一),70年代係嬉皮年代,好多嬉皮士係反戰,make love no war係佢哋口號。
真佢係花園慢步過田園生活
結果一野比人斬咗個頭
我就係同佢講緊左好耐,個故事一係就有無限個平行世界,(究竟係本身已經有無限個世界比你跳,定你跳左無限個平行世界出黎,根本無法証或唔重要);

一係就好似 reddit張圖咁,只有產生過幾個平行世界;

再唔係就從來得一條time line,還左石後無產生平行世界,(2014&2012等睇marvel解釋)

得依3個可能性,欠左請補充

我唔知佢做咩張頭2個溝埋一齊講
其實某程度上佢係用自己滅族嘅痛苦經歷 去幫助呢個宇宙所有物種嘅延續
所以照咁計佢都應該有資格拎得起
咁講都好似幾合理
仲解釋返條時間線
雷神個鎚唔駛還?
重睇
觀察唔到,戲又無講,咁點討論?你講乜都得架啦
D人係咪掛住睇CA屁股,明明還石嗰陣拎埋個鎚都咁多人問問問
你睇清楚張圖啦
張圖既bt係乜野?
分歧既時間線呀,唔係平行世界呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞