慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
其實依家基本上有多個時間線同宇宙已經係共識黎
仲講單一既....感覺係睇唔明套戲
對2023eg既人黎講係主時間線,但對2014平行世界既人黎講佢地已經去左分歧時間線
咁簡單都理解唔到
thor真肥定特技黎?
唔好傻架
古一係講你唔還石我將來會發生分支
你還石咁我既將來就唔會發生分支
唔係講緊還左石就冇分支呀智障
講咗幾多次呢個係唯一嘅方法
要啦,龍珠果邊d fans都好快明晒。
未來杜拉格斯返黎主線,就算主線無左人造人都影響唔到佢既未來,個人造人唔會咁消失。

影響到嘅係主線悟空有心臟病藥唔使死
依d係你覺得人可以改變時間姐,但avg4表明人改變唔到時間,只會被時間改變=開分支
特技嚟
究竟有無人答到老captain同埋個盾係點解出現
係另一個時空返黎?但無suit又唔岩位,仲要無人見過佢
一直都存在?咁佢唔係應該去左第2條timeline架咩,點樣可以係原本timeline生存
好簡單,因為ca2~end game都係 cap返過去同女女結婚生仔分出黎既分支

所以呢個世界既ca 返過去結婚 生仔 唔會分多個平行世界

咁佢返到過去代替左冰封左既自己同peggy生活左70年 但ca3入面 peggy又同左第個結婚(佢地對話亦係久別重逢) 呢度講唔通
Bleecker Street 177A係漫畫setting
純粹巧合
都話咗無平行世界囉,一直都係只要一條timeline,古一嗰part知道DS決定就馬上明白命運註定唔會改變,只係當時人唔知未來就擔憂結果,HULK都講未來->過去係唔會令未來變成歷史,Tony見返老豆,智障見老母呢三段情節都係回應呢點,因命運死去嘅人唔能夠用mind stone復活,所有結果一早註定無法改變,就算你攞走粒time stone,註定有人會歸還讓命運繼續下去,所以DS响IW睇到嘅1/1400萬贏既機會根本就係註定咗,其他嘅可能都係成就呢嗰結果,類似DS時無限loop,結果必定不會改變。
呢幾句係鷹眼testing之前講
會分支線係番到2012 古一講
但Bruce 說服到古一還石說可以解決到呢個問題
算啦,不如唔好再討論時間線,
你覺得係平行就平行,蝴蝶就蝴蝶,命定就命定,
你接受唔到嘅,當佢係Bug 都得

用電影嘅內容討論一樣未知/現實唔存在嘅野... 點討論都唔會有結論。就算導演出嚟解釋,都係有人會唔滿意。
接受唔到肥佬thor
THX!!
BTW你個名
所以未明點解仲有toy story 4..
因為3真係好完美
邊個話可以改變時間?
你由邊度得出依個決定?
改變時間線先係可以
如果係一個齊6石既世界殺左thanos
時間線就會出現分歧,唔存在有石就冇分歧
還左石咪fix返囉,2014年既分支結束,由時間修復返
只有自己個世界係注定
人地個世界既未來係未形成,你去干涉就會產生分歧時間線
做乜咁多人睇唔明套戲
最正係女巫,真係SM thanos,差點就揸爆
唔會平行啦 跟本同一timeline
屌你搞清楚先啦,空間同時間一定同時存在,你就算真係有平行世界,佢都係好似水流咁流住去架啦

依家咪就係講緊,你番去上游到改變D野,咁咪有分支囉
至於果樣叫平行時空、定係alternative timeline,你鍾意講邊樣就邊樣囉

你兩樣混埋一齊黎講,再反對人地假設,做乜9
兩個演員之前仲要合作過oldboy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞