慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
我都係,有少少覺得Thanos 其實無做錯
對你而家睇緊時間線冇影響
但對果條被改變左既時間線有影響
但個影響未必會令end game結局消失,可能會迎接一樣既end game
好似話loki會做套劇,到時再睇下
第四階段開始《黑寡婦》《永恆族》《奇異博士2》《黑豹2》《星際異攻隊3》
冇人知
但係喺邊度嚟? 時光機?
係,所以有一兩個平行世界嘅發展唔同咗
所以咪話時間會修復,一切都係命中注定
Nebula (B) 開quantum tunnel俾部Sanctuary II飛過黎
有冇人知票房點
跟你邏輯,咁諗下:

一路都有無數個同我地100%一樣嘅平行世界,直至有你所謂嘅分歧出現,比如宇宙2嘅thanos死左

咁呢個宇宙係咪會去左第二條所謂時間綫?

定係原timeline繼續有一個所有平行世界一樣嘅宇宙,再有條新嘅timeline機乎所有世界一樣,但有一個宇宙2唔同?

2019既avengers 又要祭壇又要粒子先一人一個來回
Thanos 得1樽粒子可以帶一隻軍艦?
今集個隻係im整
咩叫時間修復?
都話你返回過去做乜都好,唔會改變到現在
除非老ca一直存在,否則唔會有2個ca
咁你而家個世界係時間線上未發生end game
一早黎左果個老ca咪就係由同一條時間線上已經發生左end game既世界而黎
其實咁咪姐係創造左其他新嘅世界
係,殺左thanos一定有時間線分歧
頭十年講六粒石

跟住係咪講生命法庭果啲大boss?
其實係咪如果想既話
SW係可以整爛隊長個盾?

thanos把唔知咩刀斬爛隊長個盾
而SW輕鬆整爛佢把刀...
都話唔夠彭氏粒子
呢度就係戲入面表達得唔清楚/少bug

佢可能reverse engineer咗pym particles
咁先返去攞彭氏粒子
再返去攞石咪得囉
唔想參與討論你可以唔出聲
創造咗新走向嘅平行世界
屌 一直都話佢腦補太多野

佢又話1+1=2,佢係1+1=abc 啊
點解時間會修復?
明明講緊你回到過去唔會改變未來
即係就算你回到過去變左粒塵,未來係一樣,之後你由塵變返人
唔代表你自己本身個世界會多左個自己
係你去到果個世界將會出現另一個自己
所以老ca正路係由其他end game時間線而黎
唔係因為咩時間會修復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞