慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
根本係班人出術
情緒化係因為Main MCU Thanos成功Wipeout一半生命,但剩底嗰一半人仲有人想反抗,代表自己舊idea有問題,唔係因為見自己俾人斬首
成部Scantury II主艦同所有兵種帶齊哂

個plan咪係等Nebula (B) confirm Main MCU班人成功整好手套就黎個Surprise Attack去搶手套,毀滅舊宇宙,然後直接重新整個新宇宙
究竟有冇Marvel迷解答到我呢個問題呢
點會唔關事?
按照改變過去不能改變未來論
而好多人覺得老ca係返左過去活到老(其中一種可能,另一種可能係ca由時光機出返黎)
咁即係個老ca係一開始就係度
咁個老ca點解一開始就係度?
咪就係因為一個同你同一條時間線快你n年既平行世界而黎到等2023出黎概嘆人生
想問啲branch timelines係咪平行時空,姐係創造左另外幾個世界,而得mt一個係avengers打贏左?
原來上集個手套係左手,今集係右手
理論上係
但返去借石之前要知道粒石乜野時候同邊到出現(when and where)
所以唔係想借就借
Averager assemble 動畫最尾打thanos就係夾手夾腳整到佢跌落個坑到 再拎個雷神鎚扔上佢身 隔硬夾手夾腳再除佢手套
ds呢?
CAP>黑豹
IM>蜘蛛俠
雷神>CM
應該叫 CM 去搶 thanos 剛有 soul stone 嗰粒,咁 BW 唔駛死,嗰個時空嘅 thanos 又唔齊石。

不過編劇話咁樣唔夠催淚,所以冇呢個平行世界.
有無料流岀Thor會唔會再拍個人續集
定會一直跟AGOTG
係 但彈手指之前就黎無哂彭氏粒子入唔到量子世界
屌咁咪由係歧義囉,你有無數咁多平行世界,但全部都同主世界一樣,有alternatives就叫時間分歧,咁一路都100%無分歧就叫平行世界?咁即係平行世界係一路平行於我地宇宙,但又同我地宇宙無分別?
Agree
平行世界可以發展一模一樣,可以有事件分歧
還石目的就係令其他世界盡量唔好同本身我地睇嘅mcu分歧太大,唔想害咗其他世界
hulk講兩句都借到
佢親身去唔同時空既話借一萬粒翻嚟都得
其實都係得地球
唔明其他星球做緊咩
齊石可開時空隧道?
按字面譯就係分歧(支線)既時間線,但並唔係創造左世界,本身個平行世界已經存在,佢地係創造左新既時間線,而被改變既世界會跟住新既時間線而行,個未來未必同你自己個世界相同
佢話可能,未firm
好想睇到佢變成rune king Thor
而家變到成個死肥佬咁就完左真係唔個點咁
但係啲遠古神又冇個見到 觀察者一個都冇 去曬邊食花生
咁既然話每個時間點都唔會影響到主宇宙
咁我返過去拎完石返嚟
再返去拎石前一秒嘅過去再拎石
未唔存在(when and where)嘅問題囉
機械人、神、外星人加埋蝦一個手無串鐵嘅阿伯
公平咩?
唔係熱血激戰,但係算係好補完嘅文戲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞