慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
幻想ancient one喺蟲洞開返個傳送門去thanos度無限loop
以為又會講 before we get started
主線thanos -> 係「花園」比thor 劈頭死
2014 thanos死左就開啟一條 「無thanos大軍」既時間支線
首日megabox呢幕全場拍手叫到仆街
我睇到好撚滾動有啲想喊
個感覺係見番以前啲朋友咁
每逢有打鬥場面
個cam角度永遠會由sw頭上鳥瞰
好慘 Tony 當佢係仔咁教 Peter好似又再次無左個父親角色咁
happy logan伏筆
me too
成個場景9成似
Thor今次第一下就斬咗手落嚟先之後斬頭,補返之前啲bug
所以Peggy喺CA2係水鳩後生CA
CA2喺lift 個幕係自己人打自己人
captain america born in 1918
peggy born in 1921
Howard stark born in 1917
Tony born in 1970

captain america 52 years old
peggy 49 years old
Howard 53 years old

但cap 返去 1970年個時 peggy keep 得好好,似30頭。

其實Cap 返到去以前同peggy 跳舞,結婚生仔,唔太care 係咪bug.
個人ff Cap 係專一撚,非peggy 不娶。

而都冇人話明time travel 係travel 幾多次就只可以限帶幾多個彭氏粒子。

Cap 可以帶多幾支extra ,還晒石之後travel 返去1945 同peggy 跳舞。

個人腦補ff 愚見。
Aunt May囉
冇咗tony 咁Friday 仲有咩搞作
今次智取
有、臨尾戰鬥果時、asgard明明毀滅左、地球果個無城堡、但佢影番以前thor 1-2果個畫面出黎
WHAT THE F!?
湊女
主要教Peter仔 出野
唔好講到咁實 除咗mcu係marvel multiverse嘅earth-199999之外其他官方都未出聲
其實現實都講咗timeline係得一個,多過一個嘅timeline已經唔係三維宇宙
Dr Strange睇未來呢個動作會唔會根本係做比ironman睇
由infinity war搵佢已經計算好每個行動同對話去引渡佢係最後入贏嘅未來
因為睇番ancient one作為盡責嘅sorcerer supreme一早用time stone睇到自己睇唔到嘅未來為止黎守time stone

淨係想像到dr strange接任果刻已經唔會守到time stone 係99%嘅情況仲要全宇宙死一半人

會唔會諗得太多 只係佢認真唔知thanos存在但咁就變成佢冇盡責好似ancient one咁睇定未來 臨到係titan對戰先睇已經太遲

真係想快啲睇ds2 以後冇左time stone仲守到? 佢死左之後得對dormammu一個要用到? ancient one都再強調世世代代sorcerer supreme最大任務都係守time stone黎守reality
thanos班大軍點黎2023?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞