慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
有個shot高炒落去條gap
還石係唔會fix分歧左時間
只會fix將來會出現既分歧
你重睇古一講乜啦
人地係講你借左timestone我地個世界「將」會應付唔到dark dimension既入侵,即係果樣野係未發生
睇到最後,肯定死左既都返唔到黎,Gamora似乎都係RIP
以你所講時間修復返
咁NEBULA會點修復?

咁Gamora又會點?
白痴仔黎,單機啦你,你都連唔到ENGGAME架啦,你就係果個分支但係一切都係注定,分支產生係注定,無論你駁唔駁都好,一切注定左,你諗多重宇宙係因為你覺得你可以決定唔同既未來,但沒諗過你思考決定既未來一早注定,係時間決定左你
想問IW入面 thanos話IM比知識詛咒嗰段 最後有無得解釋?
thanos屌過SW 嫁
由 DS講話依家係END GAME個下就入左呢隻timeline
大戰前同IM講話左比你知就唔會發生同SHOW個1字比IM睇都係確保緊無偏離
中秋你注定一人呀
你真係好可憐
空間即係咩?平行世界?
平行世界同時間線一定係同時存在
但唔代表一條時間線只有一個平行世界
人地而家咪就係時間線好似水流咁流住去
你可以理解時間線就係河
你要搵有石既水,就要去上游咪o岩囉,有分歧咪即係你搞到人地彈左去第2條河
但條河係有無數既水
平行時空同timeline係兩樣野黎
明明混埋一齊講果個係你
係邊個話"平行時空/timeline"?
我係thanos都企唔穩啦
等官方解釋啦,嘈黎都冇意思
答非所問
叫你返去睇古一講既野呀
睇完你咪知自己柒左囉
你改變唔到自己已經發生既未來
唔代表你唔可以回到過去干涉人地個世界產生分歧時間線
冇留意到
唔通真係比drax練成隱形
其實如果就咁當普通科學吹下水,用番現實既有嘅野去討論(例如量子力學/相對論),咁根本就唔會有咁多問題

係中間溝埋D似是而非嘅野、其他動漫設定(alternative time line+ 世界收束線),distract晒成果劇情討論
理論上應該係一直都係果條timeline?
不過你話佢睇左無數條分歧既timeline決定end game要走依條都合理
今集d特技好流,im套甲,入量子世界前既頭盔大頭
平行世界concept其實好多人誤解咗。

打個比喻,三維世界宇宙時間軸係一條家頓方包,你切件就制造咗所謂既平行世界,所以平行世界可以係無限,但整體時間軸(方包)係無變。

所有平行世界最終其實都係成就一個結果,只係我哋當局者迷。
NEBULA殺左支線既自己,支線既自己成為歷史,所以沒影響
GAMORA 主線係AVG3死左, 2023年所產生2014支線果個沒死
要世界大戰不如投
Cap 攞起鎚仔型d
定i am iron man型d
有另一個呀,同佢個妹一樣
ca3開始著suit露頭就好流,因為變咗全cg,以前唔係
其實動漫出現過1+1=2,係咪代表佢係動漫設定?
每個唔同時代既平行世界,如果冇分歧時間線都會向住同一方向發展
咪類似收束線,不過人地收束線影響仲會令被改變既未來無限地接近原本,marval就未必有依種傾向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞