慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
無數個平行世界,冇被干涉既話都會係行緊同一條時間線
只有其中一個平行世界被干涉就會產生出分歧既時間線
只係根據套戲分析,就係由單一時間線主導,其他係你地諗多左,如果你地要加外來理論就沒得講
由頭兩三個post嘈到而家
明明hulk都講到出口都仲係唔明
成日講咩改變過去引發分歧
過去係已經確定咗無得改
返去過去已經=新未來
未來就點改都無問題 因為有無限個未來
真係要求置頂幾幅圖
因為老ca都經歷過哂a1234先飛嚟我地睇嘅時空

佢經歷嘅a1234同我地睇嘅一樣但唔係同一個時空
單一時間線主導
但唔代表平行世界係得一個,唔係外來理論黎,上面都有其他人貼過
如果單一時間線單一世界,係會有蝴蝶效應,講明冇即係單一時間線多重平行世界
係正宗嘅得罪全世界
張圖唔一定係錯

兩個美隊,匿埋扮平民,其實係你估咋喎

張圖唯一疑點就係ca 點jump back 返去
好似d 人問2014 thanos 點穿越去到2023一樣

都係等官方解釋
咁你講緊只係一條時間綫/軸,幾多個平行世界大家都係由2012去2023架啦,咁點樣條時間裡面有分歧啊?
女巫淨係壓碎Thanos套甲同限制佢行動
根本傷唔到佢
CM又係打唔贏Thanos,淨係捉住佢隻手唔俾佢snap
DS一向都低攻,全盛Thor都要靠突襲先得
你玩幾個圍嘔緊係贏到
如果公平d,計埋black orders,3打3/ 5打5
冇乜勝算
再去盡d,地球吹雞 vs Thanos吹雞,死梗

DS個”贏嘅未來”就係將Thanos處於最不利嘅情況下,都仲要靠齊石snap先贏到
之後所以先話化過灰個d陪佢繼續讀中學無化灰係度5年一早grad咗
佢以為啲人會識諗放低
估唔到成班都放唔低
仲諗盡辦法挽回
佢本來以為咁做對世界好對所有人都公平
佢錯愕係因為失望 所以點解變做中二病
毀滅世界再創造新世界
你係2023去2012干涉咪會出現分歧,你去左果個2012去到2023咪會有一個唔同既結局
因為要出新figure
如果講佢地回到過去嘅其實係另一個平行時空 佢對個個相對佢地係過去嘅時空作岀咗干涉係唔會改變到自己個時空嘅未來
佢拎咗第二個時空嘅石改變自己未來
消滅咗第二個時空嘅thanos 所以救咗第二個時空嘅發展 達致古一話strange嘅決定係啱 最後還咗石 無令佢個時空産生時間分歧
所以第二個時空係會有不一樣嘅發展
不知其失,只知其得
條黃線係可以用兩個ca論解釋 但解釋唔到全世界得一個盾

話老ca 搵wakanda偷偷整一個都只係無證據斷9估
你所謂既平行宇宙係因為時間改變左人,AVG4既邏輯係時間直入人會改變人既年齡(蟻俠變老人/BB仔),而人係改變唔到時間,你返過去開既支線,係因為拎走左聖石,還返聖石就會結束返支線,等支線成為2023年既歷史=結合主線,你唔還石咪會出現好多唔同人產生既分支,但都唔會影響主線,AVG4既道理就係殺thanos bb仔唔會影響主線,影響既只係開左條支線,殺thanos bb仔/見證bb仔死既人會開條支線出黎,姐係時間改寫左係你個人
好期待jake gyllenhaal希望唔係用完即棄
如果唔係美隊應該由部機返出嚟
除非你話佢返去搵第一代蟻俠搞返個時光機再跳
先可以憑空出現<-呢個理論其中一個最大考慮點
但咁會搞到人地個世界好亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞