慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
人地古一都話會有分歧,仲單咩一
單一時間線只係講緊原本係單一
唔係講緊只會有一條時間線
2014條線唔會結束
點解會結束
好似係hulk係到講佢住邊 我聽到佢講baker street就係到諗唔會講埋221B咁白掛
再黎可能講埋啲宇宙神級講無左無限之石宇宙大亂之類
還左石之後2014年既thonas 係繼續打無限之戰,但2023見到既2014年thonas就成為左2023產生既支線,所以同主線結合左
Cls我真係唔知你講乜
咩叫我果世界行到2023?時間係一條線/流時,你pick邊段去睇都係我嘅世界都係我自己嘅世界,除非我有可能穿梭唔同平行宇宙,點解我返到過去就係平行世界,唔係你講嘅時間綫?
唔係幫班heroes架咩
講埋d九唔搭八野
其實鷹眼都係o係online game入面
但佢係online game入面多左對手套
其他冇去拎手套既平行世界入面鷹眼個帳號少左對手套
自膠 Thanos 去左未來變灰
Ca就一路安穩生活
你聽唔明hulk講乜就再琢磨下先啦
回到過去唔係創造一個新宇宙,又何來影響"佢地"世界發展
樓上有討論點解唔用空間石傳送手套上太空令im不死
因為傳送完結果都會輸
Only one way to win 就係靠I’m
時間線係一條線唔係一個點
1秒前既世界同現有世界如果冇出現分歧都係同一條線上
明唔明呀?咁簡單既概念都冇
“我先係唯一嘅Sherlock丫,去死啦老嘢”
SW: You took everything from me
Thanos: I don’t even know who you are
SW: You WILL
Bleecker Street 177A
咁同我講緊嘅野有乜分別?
你白痴黎?你單機把啦
成段時間係2023 avg4用量子拎石至還石2023時期發生,所以根本係單一時間同宇宙
仲以為第四階段會出第七粒寶石自我寶石召喚復仇女神Nemesis點知六粒石都冇曬
唔明去睇轉龍珠啦,睇撚完應該明晒
嗰啲係Wakanda
啱啱唔知你講邊一面嘅船
想傳隻手套去antman部車去還番d石,但差一步部機俾Thanos把刀插爆左咁岩跌喺im前面,佢望一望ds就知係要由佢撻
時間線係一條線
平行世界係一點
一條線上有無限粒點
大家都會一直跟著時間線向前
而每粒點所發生左既野係唔可以被改變
咁你想要借石係咪要係時間線上搵一個仲有石既點呀?
咁時間線上有邊d點仲有石呀?
咪就係過去未前進到你果個年代既點囉
所以你係個點度做d乜野唔會影響到你自己本身粒點囉
量子係沒時間概念,有沒睇蟻俠架,所以我地睇既穿越其實一直發生係2023年既拎石-還石時期, 如果沒還石先會出現分支
其實還石係咪真係純粹帶返d 石去返果個時空就夠,唔一定要係還返比本身個人/本身既form?
因為主線d 人拎走左其他時空既石,其他時空係會唔夠6粒石,會失衡。
所以soul stone/space stone 個d 其實就咁去返個時空求其放返底就ok 古一借石個陣好似都唔care會唔會影響佢地時空點發展,淨係要確保安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞