慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 20 1001記得開post

1001 回覆
57 Like 8 Dislike
Bug. 過去嘅嚟到未來嘅Thanos 點會有成班army。呢場戲係為咗曬冷所有heroes而曬冷
你講緊上一秒既你同下一秒既你係2個人,都話AVG4行單一時間線,有重大事件影響先會開支線,支線係個人開,姐係改變唔到主線發展,姐係你殺左過去既自己係唔會影響到你,因為死左既你只會產生左條支線出黎,但係因為你過去死左所以條支線因而結束,成為主線既歷史。
AVG 3同4都係比佢地建立接班過程
黑豹,Dr,蜘蛛俠,CM

不過Phase 4 主宇宙無哂六粒石,正式完哂無限寶石故事
應該係準備開多元宇宙,或者 A vs X
Branched Timeline 1可能令ego贏咗
平行世界還平行世界
時間線還時間線
有冇分歧佢都係平行世界
分歧左既時間線上既平行世界都係平行世界
一秒後,三秒後........一萬秒後,借幾千粒翻嚟都得
其實睇完頭三十分鐘會好同情2019THANOS,為宇宙做咁多野,令到地球環境又好返,自己差啲死,仲要比人捉住黎斬手斬頭

佢14年已經有班兵喇
一日冇追po已經開到第20個
marvel漫畫本身不嬲玩緊平行世界,官方都講到明MCU係其中一個平行世界,點解仲有人話只有單一timeline
喺套戲只少都整左兩條分叉出黎
上一秒既你同下一秒既你,同現在既你係3個人有乜衝突?
單人時間線唔代表年份時間要一樣
一條時間線有多個平行世界,有一樣既世界有過去既世界有未來既世界
你在在既世界唔一定係時間線既盡頭,明唔明?
其實係安排咗一人威一集,上集我都奇怪點解隊長表現咁普通
endgame 咪有一個位 CA THOR 互換 storm breaker 同 鎚囉,所以 CA 都用到 storm breaker 啦
最尾大混戰,thanos d兵係穿越時空過來的?
點穿越到咁多?
其實借完粒石 只要一日有time travel嘅technology 你借著100年之後再還返去啱嘅時間點都無問題?
啱,還石就係想其他世界盡量行返同main mcu一樣嘅路
Sanctuary II
想問下
回到復仇1時間線時,Loki 攞左粒魔方石其實對故事有冇影響?

另,知唔知果d 舊劇情係重拍定之前一早拍落黎?
Sanctuary II主艦帶過去
老CA一直係度係行緊主線時間,佢返過去安份守己,只要沒重大事件發生,時間都會修復到,咁佢等到過去2023既自己返過去,先再出現有咩問題?
你不如重睇啦好嘛
佢消滅咗第二個世界嘅thanos 理論上唔會再走到一樣嘅路?
全能嘅連登Marvel迷有冇人解答到呢個bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞